Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Flere bolighandler nu end i hele 2014

Node Image Upload Rækkehus, by DSC_6750_lille.jpg

Antallet af bolighandler har nu overhalet årsresultatet for 2014, og det ligger langt over årsresultaterne for de foregående fem år, viser tal fra Boligsiden.dk.

 

60.000 gange har en boligejer i år fået overdraget nøglerne til sit nyindkøbte hus, ejerlejlighed eller sommerhus. Og dermed har 2015 allerede ved udgangen af oktober overhalet årsresultatet for hele 2014 i antallet af bolighandler.

 

Det er ikke bare det høje antal solgte ejerlejligheder, der skaber rekorden, selvom lejlighederne er den boligtype, der for alvor har trukket fra i år. Også antallet af solgte villaer, rækkehuse og sommerhuse ligger hver for sig højere end både årsresultatet for 2014 og men også årsresultatet for årene 2010-2013.

 

Der er stadig to måneder tilbage af året, og 2015 kommer til at distancere sig markant fra de forrige år i antallet af bolighandler, forudser Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

”Handelsaktiviteten i 2015 kommer til at sætte nye standarder for, hvad vi kan forvente af boligmarkedet i 2016. Men selvom antallet af handler har været usædvanligt højt i år sammenlignet med årene fra 2010 og frem, så ligger vi stadig under tidligere års handelsaktivitet. Alligevel skal vi omkring ti år tilbage for at finde et højere antal handler, end vi har haft i år”, siger Birgit Daetz.

 

69 procent flere lejlighedssalg

Lejlighedssalget har helt fra årets begyndelse lagt hårdt ud, og efter årets første 10 måneder ligger salget af ejerlejligheder 69 procent over gennemsnittet for samme periode i årene 2010-2014. Det høje antal handler har tilsyneladende ikke ladet sig påvirke sig de stærkt stigende salgspriser. Ifølge Boligsidens Markedsindeks fra oktober er salgsprisen på en ejerlejlighed steget med 12,3 procent det seneste år på landsplan. I Region Hovedstanden lå salgsprisen 13,3 procent højere i oktober i år end i oktober 2014, og i samme periode er salgsprisen steget med helt op til 18 procent i Region Nordjylland.

 

”Den lave rente har givet mulighed for, at priserne fortsat har kunnet stige så meget, og derudover har der været en stor efterspørgsel på lejligheder i studiebyerne, hvor kollegieværelser bliver sværere og sværere at finde, og priserne for et lejet værelse kan være på niveau med udgifterne til en lille ejerlejlighed”, siger Birgit Daetz.

 

Rækkehuse giver villaer baghjul

Rækkehussalget har imponeret ved i de første 10 måneder i år at ligge 62 procent over gennemsnittet for samme periode i årene 2010-2014. Trods et godt villasalg, der ligger 33 procent over gennemsnittet for de første 10 måneder i 2010-2014, så er det tydeligt, at huskøberne har kastet deres kærlighed på det bynære rækkehus.

 

Solskin på sommerhusmarkedet

Solen har også skinnet over sommerhusmarkedet i år, hvor antallet af handler efter 10 måneder lå 38 procent over gennemsnittet for samme periode i årene 2010-2014. Sommerhusejerne har også kunnet glæde sig over, at salgspriserne det seneste år er steget med 3,6 procent, og at både salgstid og nedslag er faldet markant.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen