Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Byt din københavnerlejlighed til et hus

Node Image Upload Boligsiden_davidbuchmann 10.jpg

Sælger du din ejerlejlighed på 80 kvadratmeter i København i dag, kan du bytte den til et hus overalt i landet – næsten. Boligsiden.dk har set på muligheden for at bytte lige over, hus for lejlighed.

Sælger du din ejerlejlighed på 80 kvadratmeter i København i dag, kan du bytte den til et hus overalt i landet – næsten. Boligsiden.dk har set på muligheden for at bytte lige over, hus for lejlighed.

Igen i april steg prisen på både ejerlejligheder, villaer og rækkehuse. I gennemsnit blev en lejlighed 3,1 procent dyrere på landsplan, mens et hus steg 1,5 procent i værdi. Og lige netop dét, at salgsprisen på en lejlighed stiger mere end salgsprisen på en villa, gør det mere og mere attraktivt at bytte lejligheden ud med et hus med have.

En ejerlejlighed på 80 kvadratmeter i København Kommune kan i dag indbringe 2,5 millioner kroner i gennemsnit. For den pris kan du købe et hus i alle landets kommuner – med få undtagelser. I Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg kommuner er der ingen huse til salg til under 2,5 millioner kroner, men i alle andre kommuner kan du bytte lige over fra lejlighed til villa eller rækkehus.

”Der er fx 12 huse til salg til under 2,5 millioner i Hørsholm Kommune og fem i Furesø Kommune – begge attraktive kommuner i Nordsjælland. Ønsker man at flytte ud af Hovedstaden har man i øjeblikket rigtig gode muligheder for at få et hus uden at skulle betale ekstra”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fra lejlighed til palads

fordi huspriserne nogle steder i landet ligger på en brøkdel af kvadratmeterprisen for en lejlighed i København, kan du her bytte lejligheden ud med en villa i paladsstørrelse. Det gælder fx i Lolland Kommune, der er Danmarks billigste, når det gælder huspriser. I april blev en kvadratmeter villa på Lolland solgt for godt 3.300 kroner i gennemsnit. Det betyder, at du i teorien kan købe en villa på 755 kvadratmeter på Lolland for prisen på din 80 kvadratmeter store lejlighed i København Kommune.

 

Få over 200 kvadratmeter i 58 kommuner

I 58 af landets 98 kommuner kan du bytte lejligheden til en villa på over 200 kvadratmeter, og hertil kan du formodentlig lægge de fem kommuner Ærø, Fanø, Læsø, Samsø og Langeland, der ikke har haft nok hushandler i april til at komme med i statistikken, men hvor priserne generelt ligger i den lave ende.

 

De kommuner, hvor københavnerlejligheden kan byttes til færrest kvadratmeter, ligger alle i Københavnsområdet, men også kommuner som Aarhus, Skanderborg, Odense og Aalborg gør bytteforholdet, at der kommer færre end 200 kvadratmeter villa ud af lejligheden.

”Med 2,5 millioner  kroner er der ingen lukkede døre på boligmarkedet. Der er ingen steder i landet, hvor du ikke kan slå dig ned, og i de kommuner, hvor du ikke har råd til en villa, har du nemt råd til en lejlighed. Men hvis du både vil have mange kvadratmeter, et nyrenoveret hus, den bedste beliggenhed osv., så snævres mulighederne naturligvis lidt ind”, siger Birgit Daetz.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen