Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Boligsalget haler ind på 2015

Node Image Upload rkkehus-dsc_6755_skaleret.tmp

Antallet af hushandler ligger i årets fem første måneder stadig syv procent bagud i forhold til 2015, men mange handler i maj får hussalget til at hale ind på 2015, viser de nyeste handelstal fra Boligsiden.dk.

Det har været svært at hamle op med sidste års boligsalg, men der bliver gjort en indsats hos ejendomsmæglerne rundt omkring i landet. Med knap 3.800 solgte villaer og rækkehuse i hele landet i maj er antallet af hushandler i årets første fem måneder nu syv procent lavere end i samme periode af 2015. I april måned lå antallet af hushandler år til dato otte procent lavere end i samme periode af 2015.

”Salget af villaer og rækkehuse i år haler stille og roligt ind på 2015, og i maj blev forskellen mindsket med et procentpoint. Sidste år fik udskrivelsen af valget boligmarkedet til at bremse lidt op, og hussalget dykkede en smule i maj. Det kan være grunden til, at salget nu haler ind. Der er stor sandsynlighed for, at forskellen mindskes yderligere i andet halvår af 2016, da salget sidste år bremsede yderligere op efter sommerferien. Men år til dato er hushandlerne altså stadig bagud på point”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Cheføkonom fra Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig mener, at forklaringen på nedgangen i handler kan findes dels i den økonomiske situation i år og dels i det usædvanlige boligmarked sidste år.

”Boligmarkedet er gået lidt ned i gear i forhold til 1. halvår af 2015 - både som følge af lidt højere renter men også som følge af større usikkerhed omkring styrken af det økonomiske opsving herhjemme. Her skal man dog huske på, at handelsaktiviteten fik et stort rygstød i starten af sidste år som følge af den usædvanlige rentesituation i kølvandet på kronekrigen samt på daværende tidspunkt stor optimisme omkring økonomien direkte afspejlet i en særdeles høj forbrugertillid”, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Yderområder i fortsat fremgang
Vest- og Sydsjælland er fortsat den eneste landsdel, der i årets fem første måneder har haft flere salg af villaer og rækkehuse end i samme periode sidste år. Men ser man på maj måned alene, har også Sydjylland og Bornholm haft flere hushandler end i samme måned sidste år.

”Ændringer på boligmarkedet starter i storbyerne og spreder sig som ringe i vandet til områderne længere væk fra byerne, og det er de ringe, vi nu ser  på Bornholm, i Sydjylland og Vest- og Sydsjælland”, siger Birgit Daetz.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen