Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Antallet af bolighandler toppede i foråret

Node Image Upload DSC_9894.jpg

Der bliver stadig handlet langt flere boliger i 2015 end gennemsnitligt for de foregående år. Men antallet af handler toppede i foråret, og vi har set mere moderate stigninger i sommerperioden. ...

Der bliver stadig handlet langt flere boliger i 2015 end gennemsnitligt for de foregående år. Men antallet af handler toppede i foråret, og vi har set mere moderate stigninger i sommerperioden. Det viser helt ny opgørelse fra Boligsiden.dk, der har registreret handler til og med august.

2015 har været et bemærkelsesværdigt år på boligmarkedet. Antallet af bolighandler har ligget langt over gennemsnittet for årene 2010-2014, men det var især i marts og april, at der for alvor var travlhed på ejendomsmæglernes kontorer. I marts blev der solgt over 100 procent – det vil sige dobbelt så mange – ejerlejligheder som i gennemsnittet for årene 2010-2014 i samme måned, og der blev også solgt over dobbelt så mange rækkehuse i både marts og april som i gennemsnittet for de tidligere år i samme periode.

Men trods stadigt flotte salgstal er tempoet faldet på boligmarkedet. I august måned lå salget af ejerlejligheder 52 procent over gennemsnittet i august for årene 2010-2014, mens salget af rækkehuse i lå 44 procent over niveauet i august i årene 2010-2014.

”Under normale omstændigheder ville vi sige, at antallet af handler ligger højt, når det som nu ligger 40-50 procent over det gennemsnitlige niveau. Men når antallet af handler i foråret lå mere end 100 procent over gennemsnittet, så må vi også konstatere, at handelsaktiviteten er taget lidt af hen over sommeren”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Også moderate stigninger i antallet af villa- og sommerhushandler
Tendensen er den samme for alle boligtyper; også salget af villaer og sommerhuse toppede i marts og april og er faldet lidt siden. I april lå antallet af villahandler 56 procent over gennemsnittet for april i årene 2010-2014, mens sommerhussalget toppede i marts med et niveau, der lå 75 procent over gennemsnittet for marts i årene 2010-2014. I august lå villasalget 32 procent over gennemsnitligt niveau, mens sommerhussalget lå 33 procent over gennemsnittet.

”Da antallet af bolighandler var på sit højeste, var renten på sit laveste. Der er ingen tvivl om, at køberne var meget hurtige til at slå til, da renten dykkede yderligere. Normalt vil der være en lidt forsinket reaktion fra rentefald til øget boligsalg, men mange boligkøbere har nok forventet, at tidshorisonten blev kort, hvis renten faldt, og de har gjort forarbejdet, så de kunne slå til på det helt rigtige tidspunkt”, siger Birgit Daetz.

Øget antal handler i 85 kommuner
I 85 af landets 98 kommuner lå antallet af solgte villaer og rækkehuse på samme niveau eller højere i sommermånederne juni, juli og august end i samme periode sidste år. De høje salgstal dækker dermed det meste af danmarkskortet. De kommuner, hvor antallet af handler er faldet fra sidste år til i år, er enkelte yderkommuner, og så er der flere kommuner i hovedstadsområdet.

”I hovedstadsområdet skal forklaringen nok findes i det kraftigt faldende udbud af villaer og rækkehuse. I Vallensbæk, hvor antallet af handler er faldet med 26 procent det seneste år, er udbuddet faldet med over 28 procent fra august sidste år til august i år. Her er det ikke manglende interesse, der har fået salget til at dykke, men simpelthen at der ikke er huse nok til salg, og det samme gør sig gældende i flere af de andre kommuner omkring København”, siger Birgit Daetz.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen