Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Ny stor-ordre til Babcock & Wilcox Vølund

Ny stor-ordre til Babcock & Wilcox Vølund

Ovnlinje 5 bliver placeret i en ny tilbygning ved siden af Ovnlinje 4 fra 1996 (se de vedlagte billeder), der fortsat skal være i drift.Den samlede energiudnyttelsefor anlægget bliver tæt på 100 ...

Tre ’gamle’og udslidte fjernvarmeproducerende ovnlinjer fra 1969/1989 – nr. 1, 2 og 3 - bliver nu erstattet af én helt ny og højeffektiv ovnlinje 5. Sammen med ovnlinje 4 skal det nye anlæg omdanne i alt op til 152.000 ton affald om året til el til 15.000 parcelhuse og fjernvarme til 25.000 parcelhus i Hørsholm og 5 nabokommuner i Nordsjælland via forbrænding af affald. Den nye ovnlinje bliver bygget ved siden af den eksisterende ovnlinje nr. 4.

Det er danske Babcock & Wilcox Vølund, der er blandt verdens absolut førende inden for viden, teknologi og udstyr til affaldsforbrænding, som skal levere udstyr og tilhørende teknologier til den nye ovnlinje. Det omfatter bl.a. den avancerede DynaGrate® forbrændingsrist til ovn- og forbrændingsenheden, kedelanlægget og systemer til håndtering af asken fra forbrændingen. Værdien af den nye ordre til Babcock & Wilcox Vølund er ca. 230 millioner DKK.

Ovnlinje 5 bliver placeret i en ny tilbygning ved siden af Ovnlinje 4 fra 1996 (se de vedlagte billeder), der fortsat skal være i drift.Den samlede energiudnyttelsefor anlægget bliver tæt på 100 %. El-produktionen vil udgøre ca. 25 % og fjernvarmen de sidste ca. 75 % af energiproduktionen. Den nye ovnlinje vil – foruden forbrænding af husholdningsaffald og industriaffald fra kommunerne omkring Hørsholm – også kunne omdanne biomasse som træflis og lignende og spildevandsslam til el og fjernvarme.

Stor fremtid for decentral energiproduktion med miljøfordele

Baseret på den nyeste teknologi fra Babcock & Wilcox Vølund vil miljøbelastningen fra det nye anlæg være minimal. Og med den meget avancerede forbrændingsteknologi vil den nye ovnlinje årligt fortrænge en stor mængde CO2. Samlet vil den nye Ovnlinje 5 i løbet af en periode på 20år bidrage positivt med et trecifret millionbeløbtil samfundsøkonomien og vil desuden fortrænge en stor mængde energi, som i dag bliver produceret af fossile brændsler.

»Det nye anlæg til Nordforbrændingen bliver et nyt og meget spændende miljø- og energiprojekt, som demonstrerer, at der er meget store miljømæssige og økonomisk fordele ved at investere i decentral energiproduktion baseret på ny og effektiv teknologi og anlæg tilforbrænding af affaldi netop denne størrelsesorden. Både i Danmark – og ikke mindst internationalt – er der god logik og dokumenterede miljø- og klimamæssige fordele ved at udnytte det lokalt producerede affald til rentabel og driftssikkerenergiproduktion til borgerne i lokalområderne, «siger adm. direktør John Veje Olesen fra Babcock & Wilcox Vølund, som har vundet kontrakten på det nye kraftvarmeværk i Hørsholm.

»Med den nye Ovnlinje 5 får Nordforbrænding nu et top-moderne og meget effektivt anlæg til energiproduktion til flere tusind husstande i Nordsjælland, som vil give borgerne i regionen stor forsyningssikkerhed mange år ud i fremtiden. Samtidig opnår vi med det nye anlæg markante økonomiske fordele og store miljømæssige besparelser for ejerne i Allerød Kommune, Fredensborg Kommune, Helsingør Kommune, Hørsholm Kommune og Rudersdal Kommune – som naturligvis kommer de lokale borgere og hele det danske samfund til gode, «siger adm.direktør Tonny Juul Nielsen fra I/S Nordforbrænding.

Effektivitet og 100 % udnyttelse af energien

Forbrændingen sker i ovnene, hvorfra røggasserne bliver ført igennem det effektive kedelanlæg (Se den vedhæftede skitse af anlægget). Efter kedelanlægget passerer røggassen en række rensningstrin, som fjerner op til 99 % af de uønskede stoffer i røgen. Røggassen forlader anlægget via den 100 m høje skorsten.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen