Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Arkitema College gør Arkitema til den foretrukne praktikplads for arkitekter og konstruktører

Node Image Upload praktikant_box_2.jpg

Mens ledigheden blandt nyuddannede arkitekter stiger, søger Arkitema at sikre sig de bedste og mest motiverede arkitekter og konstruktører som tegnestuens fremtidige medarbejdere. Arkitemas ...

Mens ledigheden blandt nyuddannede arkitekter stiger, søger Arkitema at sikre sig de bedste og mest motiverede arkitekter og konstruktører som tegnestuens fremtidige medarbejdere. Arkitemas ambition er at være det foretrukne praktiksted, så studerende fra konstruktør-, civilingeniør- og arkitektuddannelserne søger plads hos Arkitema, før de søger andre arkitektfirmaer.

Ulrik Dybro, der er arkitekt og produktionschef hos Arkitema, forklarer at Arkitema støtter undervisningsinstitutionernes officielle praktikforløb ved at tage 7-9 praktikanter pr. semester i Århus mens tegnestuen i København tager omkring seks personer i praktik pr. semester. Dette antal gør det muligt for de studerende at opnå et internt fællesskab, da de udgør en hel gruppe, der er her på fælles forudsætninger.

Arkitema College
I Aarhus har tegnestuen lavet en intern uddannelse for de studerende – Arkitema College. En gang om ugen undervises de studerende i emner som tegnestuepraksis, BIM, plan og landskab, læring, sundhed, konkurrencer og meget mere.
Som arkitektpraktikant Betinna Pliniussen, der netop har afsluttet et halvt år praktik på tegnestuen i Aarhus, forklarer: “Det er super interessant og meget relevant information, men det er også et godt forum til at møde de andre praktikanter i huset og til at opdyrke en faglig dialog. Vi bliver bevidste om de mange aspekter arkitektvirksomheden rummer og om hinandens kompetencer”.

Et lærerigt og positivt praktikforløb
Ulrik Dybro fortæller, at Arkitema tilbyder de studerende en seriøs tilgang til deres praktik med skriftligt formulerede læringsmål, løbende evalueringer og mulighed for stor diversitet i opgaverne. “Vores mål er at gøre praktikanterne klogere på, hvad det vil sige at arbejde på en stor dansk tegnestue, og at gøre dem til ambassadører for Arkitema”, pointerer Ulrik Dybro.
Konstruktørpraktikant Simon Dagø blev kastet direkte for løverne og blev allerede første dag sat på en rigtig sag. “Selvfølgelig var jeg lidt nervøs til at starte med, men jeg fik god feedback og kunne hurtigt mærke, at jeg godt kunne være med, fortæller Simon, og fortsætter: “det har været lærerigt for mig at se, hvordan projektet bliver tegnet om igen og igen i løbet af forløbet. Det er ikke bare et enkelt skud som på skolen. Jeg tror, vi har tegnet mit projekt om fire gange på grund af forskellige ændringsønsker fra bygherren”.

Både Simon og Betinna er meget begejstrede for deres netop afsluttede praktikforløb. “Jeg må sige, at mine forventninger er blevet mere end indfriet, siger Simon og fortsætte; “Jeg har glædet mig til at komme på arbejde hver dag”. Mens Betinna supplerer: “Jeg har lært mere end på et normalt semester. Jeg er blevet udfordret – og samtidig blevet taget seriøst – det har været godt”, afslutter hun.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen