Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Stor forskel på boligadvokaters salær

I Danmark er der stor forskel på advokaters salær. Timepriserne ligger et sted mellem 1.000 kr. og 2.500 kr. afhængig af speciale, landsdel og firma. Dog kan der overraskende også være stor ...

I Danmark er der stor forskel på advokaters salær. Timepriserne ligger et sted mellem 1.000 kr. og 2.500 kr. afhængig af speciale, landsdel og firma. Dog kan der overraskende også være stor forskel på mere eller mindre direkte sammenlignelige ydelser såsom testamenter, ægtepagter og skøder.

Specialistportalen Agera.dk, der har som formål at gøre markedet for advokater og revisorer mere gennemskueligt, har lavet en undersøgelse om, hvad boligadvokater typisk tager for skødeskrivning.

Samme ydelse kan koste 10 gange mere
Undersøgelsens billigste boligadvokat tager 1.000 kr. for at skrive og tinglyse et skøde, hvorimod den dyreste tager 10.000 kr. For at sikre et bedre sammenligningsgrundlag, har Agera udelukkende kigget på skødeskrivning og tinglysning. De oplyste priser indeholder således ikke eksempelvis individuel køberrådgivning - ligeledes er tinglysningsafgift til staten udeladt.

Forskellene var langt større end medstifter Martin Hegelund havde forudsagt.

”Vi var godt klar over, at der var stor prisforskel - især når de traditionelle, større advokathuse bliver presset af internetbaserede advokathuse, men at den var så stor, kom bag på mig”, siger Martin Hegelund, der er medstifter af agera.dk.

De fleste boligadvokater tager 6-7.000 kr. for skødeskrivning - 23% pct. af undersøgelsens advokatfirmaer befinder sig i dette interval. 19% af advokaterne tager mellem 2-3.000 kr.

Samme produkt - men vidt forskellige priser
Skødet er en ejendomshandels vigtigste dokument - det fortæller hvem sælger og køber er og på hvilke betingelser, ejendommen er handlet. Dog er det en rimeligt standardiseret og formaliseret proces, og derfor kan nogle advokatfirmaer gøre det billigere.

”I bund og grund er forskellen til at overse. Så længe du vælger en advokat der er professionelt ansvarsforsikret, bør der ikke være problemer. Der hvor de billige skødeskrivere ofte får svært ved at konkurrere, det er på den egentlige køberrådgivning, hvor du er godt stillet med en klassisk boligadvokat”, udtaler Martin Hegelund.

København og Nordsjælland dyrest
Kigger man på priserne rundt om i landet er det tydeligt, at det ikke kun er mellem de enkelte advokatfirmaer der er stor prisforskel - også de forskellige landsdele har vidt forskellige gennemsnitspriser, hvor Nordsjælland tager føringen på de dyreste advokatsalærer.

1. Nordsjælland: 6.167

2. Nordjylland: 5.667

3. Sønderjylland: 5.620

4. København: 5.428

5. Sydsjælland: 5.400

6. Vestjylland: 5.319

7. Vest- og Midtsjælland: 5.056

8. Fyn: 4.595

9. Østjylland: 4.545

Agera kunne ikke indsamle nok data fra Bornholm til at kunne offentliggøre data.

Gode råd når du vælger boligadvokat
Martin Hegelund giver 3 gode råd, når du skal købe bolig med hjælp fra en advokat:

1. Husk advokatforbeholdet

Hvis du får indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, kan du uden videre forpligtelser trække dit købstilbud tilbage indenfor en aftalt frist, hvis boligadvokaten spotter nogle juridisk uholdbare forhold.

2. Vælg en ansvarsforsikret advokat

Hvis du vælger en boligadvokat fra et advokatfirma er advokaten forsikret, men se dig for, hvis det ikke er et godkendt advokatfirma, der skriver dit skøde - der er ansvarsforsikring nemlig ikke obligatorisk.

3. Prisen er ikke afgørende

Orienter dig i markedet, inden du vælger advokat. Der er mange penge at spare, men prisen er ikke alt. Det er en stor økonomisk følelsesmæssig beslutning at investere i bolig, så vælg en boligadvokat du har tillid til og hvor der er god kemi.

Gode links
- Agera.dk - få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokale boligadvokater

- BoligadvokatKøbenhavn.dk - København er isoleret set det område med størst forskel

- http://www.danskeboligadvokater.dk/

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen