Berlingske Business

Jeg kunne bruge det, jeg lærte

28BBMMBA-Karen-Nedergaard-H.jpg
Hotel: På grundlag af sin MBA-hovedopgave har Karen Nedergaard omdannet et af sine hoteller til boutique hotel. Foto: Erik Refner

Karen Nedergaard lærte at tænke mere strategisk i rollen som chef for familiens tre hoteller i København. Hun omsatte hovedopgaven til praksis. Resultatet var et nyt koncept og ombygninger.

Karen Nedergaard er tredje generation i spidsen for familiens tre hoteller på Vesterbro, og hun hentede en del af motivationen til at gå i gang med en MBA i et skrækscenarie:

»Man siger at første generation i en virksomhed gør det godt, anden generation lige klarer det, og tredje generation er en katastrofe.«

»Men ingen skulle kunne sige om mig, at jeg kørte hotellet i sænk,« siger hun.

Direktør på Hotel Andersen, Karen Nedergaard.

Den 48-årige hoteldirektør er vokset op med hoteldrift og har deltaget i arbejdet med at servere morgenmad og gøre rent på værelserne, fra hun var ti år.

Men hun har også en international uddannelse inden for hotelbranchen, en BA i hotelmanagement og har arbejdet på en række anerkendte hoteller i udlandet. Blandt andet med salg og PR på et femstjernet hotel i Schweiz, før hun i 2002 vendte hjem og året efter blev administrerende direktør for Absalon Hotel Group på Vesterbro, som i dag har 35 ansatte og 325 værelser.

Ville selv lære nyt

»På et tidspunkt nåede jeg til en oplevelse af, at jeg havde brugt meget energi på at lære fra mig til ansatte og selv trængte til at blive udfordret og lære noget nyt. Samtidig ville jeg gerne have redskaberne til at arbejde mere strategisk og langsigtet, for det hele kom nemt til at handle om driften, og det resulterede i mange ad hoc løsninger.«

Derfor gik Karen Nedergaard i 2009 i gang med en Executive MBA på CBS, og det blev i høj grad en udfordring:

»Jeg havde ansvar for en stor virksomhed og børn på fire og ni år, men heldigvis arbejdede min mand hjemmefra. Jeg tror ikke, der var andre kvinder med mindre børn på holdet. Enten havde de ikke fået børn endnu, eller også var de store. Det er nok stadig sådan, at mænd har nemmere ved at lukke en dør derhjemme og sige, at nu læser far MBA.«

19BUS20150817-133245-4.jpg

Ved at fravælge TV og skære ned på sociale aktiviteter lykkedes det hende at blive færdig på to år:

»Når jeg sætter mig noget for, gennemfører jeg det også. Og jeg kunne hurtigt se, at jeg kunne bruge det, jeg lærte, i min dagligdag med hotellerne.«

Omsat til virkelighed

Især fik hun udbytte af at grave sig ned i det strategiske. Sammen med en holdkammerat brugte hun et af hotellerne som case, og så snart hun var færdig med sin MBA, blev planen omsat til virkelighed.

»Vi gik i gang med at renovere og omdøbte et af hotellerne for at give det en mere markant profil. Det blev et boutique hotel med særlig vægt på god service og design. Det er lidt et nichehotel, fordi det var det, vores analyse i hovedopgaven havde vist, at der var behov for i København.«

I MBA-opgaven havde Karen Nedergaard og hendes makker også udviklet et koncept, som giver gæsterne mulighed for beholde værelset i 24 timer, uanset hvornår på døgnet, de ankommer. Et koncept, som gæsterne er meget glade for og flittigt gør brug af, fortæller hun.

Hun brugte også sin læring fra MBA-forløbet til forandringsledelse – personalet skulle forberedes på de forandringer, de stod overfor – både under ombygningen og på den lange bane med hotellets nye profil.

TIL BM

Det eneste, som ikke direkte lod sig overføre til virkeligheden, var opgavens forestilling om, at personalet kunne glide lige godt ind på alle tre hoteller.

»Det viste sig, at nogle fungerede bedre med at arbejde på det ene hotel end det andet, så den del blev reguleret. Men ellers fungerede vores ideer fra opgaven i praksis.«

Solstrålehistorie

Hoteldirektøren blev desuden under sit MBA-forløb inspireret til at bruge de sociale medier - og mange af dem - til at nå gæsterne til sit nichehotel og de øvrige hoteller. Effekten udeblev ikke.

»Med den forretningssucces, vi havde med at omlægge til Andersen Boutique Hotel, kunne vi efter tre år gå i banken og få finansieret endnu en ombygning. Det er en rigtig solstrålehistorie,« siger Karen Nedergaard.

I juni kunne hun genåbne endnu et restaureret hotel. Denne gang er det Absalon Hotel, der har fået en grundig overhaling til næsten 100 millioner kr.

Så foreløbig går det fint for tredje generation.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen