Berlingske Business

Topchef for stort amerikansk selskab er årets danske bestyrelseskvinde

aaa
Foto:

Dansk Supermarkeds Marianne Kirkegaard er netop er blevet kåret som årets bestyrelseskvinde af Women’s Board Award ved en konference hos Lederne, hvor bl.a. kronprinsesse Mary var til stede. Marianne Kirkegaard har de seneste mange år gjort karriere uden for Danmarks grænser – seneste som administrerende direktør for CSM Bakery Solution i USA. I USA er Marianne Kirkegaard vurderet til at være blandt de 30 mest indflydelsesrige kvinder i amerikansk erhvervsliv.

Årets bestyrelseskvinde er 49-årige Marianne Kirkegaard. Hun har i  de seneste mange år gjort karriere uden for Danmarks grænser – seneste som administrerende direktør for CSM Bakery Solution i USA. I USA er Marianne Kirkegaard vurderet til at være blandt de 30 mest indflydelsesrige kvinder i amerikansk erhvervsliv.

Marianne Kirkegaard varetager i dag to bestyrelsesposter dels hos Dansk Supermarkeds bestyrelse og i svenske AAK, der er en af verdens førende producenter af vegetabilske olier. Hun har tidligere siddet i bestyrelsen hos slagterivirksomheden Tican og softwarevirksomheden Target.

16BUSPix3-Modebord-135814.jpg

Thomas Thune Andersen, der er formand for den syv personer store jury bag Women´ Board Award, siger om Marianne Kirkegaard:

»Mariannes karriereforløb viser, at en bestyrelseskarriere kan styrkes af, at man også tør vælge et jobliv til uden for Danmarks grænser. Det spring er der stadig ikke så mange kvinder, der tager. Så hun er ikke kun fagligt, men også med sit personlige valg en stærk rollemodel.«

I begrundelsen fremhæver juryen bag Womens Board Award bl.a., at Marianne Kirkegaard har »en omfattende erfaring indenfor supply chain, distributionskanaler, mærkevarer og branding, hvor har hun opbygget en komplet strategisk og kommerciel værktøjskasse indenfor generel ledelse.«

Juryen fremhæver desuden, at Marianne Kierkegaard i bestyrelseslokalet er kendt for sine evner til at sætte sin ledelseserfaring i spil.

»Hun har ry for at være en professionel, fokuseret og aktiv sparringspartner, der stiller de væsentlige spørgsmål på en sådan måde, at ledelsen føler sig konstruktivt udfordret og hjulpet i processen mod at komme frem til løsninger.«

business

»I formandsrollen vil årets vinder med garanti drage fordel af sine egne erfaringer som topchef og i kombination med sin brede og dybe faglige indsigt og – ikke mindst – sit vindende væsen,« hedder det videre i juryens begrundelse.

49-årige Marianne Kirkegaard er opvokset i Herning. Hun ville oprindelig være journalist, men hun lod sig overbevise af sin far om, at det skadede ikke at få sig en økonomisk uddannelse.

Hun blev cand.merc. i 1993 og derefter management trainee hos Unilever. Her kom hun til at bestride en række lederposter dog var hun undervejs forbi både Coca-Cola og Carlsberg inden hun blev direktør for Frisko-Is i 2004.

Marianne Kirkegaard blev derefter udstationeret i Prag i Tjekkiet, hvor hun var general manager for Unilever Ice Cream og siden senior vice president for Unilever Central Europa i Budapest i Ungarn.

Hun begyndte i CSM Bakery Solutions i 2011, hvor hun har haft forskellige ledende roller inden for marketing og salg, senest som Chief Commercial Officer, hvor hun har stået i spidsen for globalisering og digitalisering af virksomhedens salgs- og marketingaktiviteter.

665519749.jpg

Siden 2016 har Marianne Kirkegaard været CEO for CSM Bakery Solutions i Atlanta. Fra Atlanta leder hun 8.500 ansatte, 34 fabrikker, 26 distributionscentre og fire innovationsenheder, som skal sikre bageriprodukter til 45.000 kunder i 100 lande.

Formålet med prisen Women’s Board Award er at synliggøre den pulje af kvinder, der er på vej til topposter i bestyrelserne om nogle år. Bag udvælgelsen ligger et omfattende analysearbejde for at identificere et antal danske kvinder, der har kompetencer og kvalifikationer til at påtage sig bestyrelsesposter i større virksomheder.

Tidligere prismodtagere er Eva Berneke, CEO, KMD, Merete Eldrup, CEO, TV2, Lene Skole, CEO, Lundbeckfonden og Pernille Erenbjerg, CEO, TDC A/S

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen