Berlingske Business

Tæller samlever som familie ved køb af ejendom?

Billede
Vores søn kan ikke låne til købet alene, og de unge mennesker, som er forældre sammen, ønsker, at begge indgår i købet. Foto:

Børn kan uden skattesmæk købe en ejendom til »familiepris« - men hvad med ugifte samlevere?

? Min mand og jeg har en ejendom, som vi gerne vil sælge til vores søn og dennes samlever gennem fire år. Ejendommen er vurderet til 5 mio. kroner, og vi vil sælge den for 4,75 mio. kroner.

Vores søn kan ikke låne til købet alene, og de unge mennesker, som er forældre sammen, ønsker, at begge indgår i købet. Kan reglerne om overdragelse til nærmeste familie til en fordelagtig pris skattefrit anvendes, når en samlever også indgår i handlen?

Med venlig hilsen C.

16BUSKoebenhavn-Luftfoto-20.jpg

! Et barns samlever er ikke omfattet af gaveafgiftskredsen i boafgiftslovens § 22. Dermed falder samleveren også uden for det gamle værdiansættelsescirkulære fra 1982. I værdiansættelsescirkulæret er angivet, at det finder anvendelse på en arvings nærtstående. Men der anføres i cirkulæret intet om, at det også finder anvendelse på en gavemodtagers nærtstående.

I en kendelse fra 2009 har Landsskatteretten lakonisk anført, at ved gaver til børns samlevere finder boafgiftsloven og cirkulæret ikke anvendelse. Sagen fra 2009 var lidt speciel, så jeg vil ikke afvise, at resultatet i dag kan blive et andet.

At få det ændrede resultat kræver som minimum et bindende svar, men realistisk også en klage til Landsskatteretten. Altså taler vi om en afgørelse, som er mindst et år ude i fremtiden.

Pix: brevkasse 08BUSAndelslejligheder-1945.jpg

Er jeres søn og dennes samlever godkendt til at kunne købe sammen, vil løsningen være, at jeres søn starter med at købe, mens samleveren kautionerer. Et passende - men meget, meget kort - tidsrum efter jeres søns køb, sælger han halvdelen til samleveren til halvdelen af det beløb, som han har betalt jer. Samleverens kaution afløses så af en hæftelse, mens hun samtidig får 50 procents ejerskab.

Min løsning kræver, at jeres søn har været samlevende med samleveren i mindst to år, ligesom det unge par må acceptere, at de ikke kan starte med et fælles ejerskab.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen