Berlingske Business

Skattefradrag for børnebidrag til privatskole?

Privatskole
Mit barn har behov for at gå på en lille skole og går derfor i en privatskole. Jeg betaler derfor betaler ekstra børnebidrag til barnets anden forælder. Foto:

Fradrag for udgifter til børn er et af de få lyspunkter ved at være samværsforælder.

?: Mit barn har behov for at gå på en lille skole og går derfor i en privatskole. Jeg betaler derfor betaler ekstra børnebidrag til barnets anden forælder.

Barnet går kun i 2. klasse, så det vil være mange år frem med denne ekstra udgift.

Kan jeg trække det ekstra børnebidrag fra i skat?

Med venlig hilsen F.

28BUSRekordmange-lejer-somm.jpg

!: Det kan i rigtigt mange sammenhænge være svært at se det virkelig positive i at være skilt og være den forælder, som ikke har barnet boende. Et af de få områder, hvor der set ud fra en juridisk-økonomisk side er lys i tunnelen, er den fradragsret, som man har i forhold til børnebidrag.

Hvis man er samlevende forældre, må man betale alle udgifter til børnene af beskattede kroner. Man får kun det normale standard-børnetilskud, mens en bopælsforælder får forhøjet børnetilskud, hvis man er alene med børnene.

Hvis man er samværsforælder og betaler børnebidrag, kan man få fradrag for bidraget med på nær de første 150 kroner om måneden. Bidraget fastsættes som udgangspunkt efter nogle meget faste kriterier for den bidragsforpligtedes indkomst. Man kan imidlertid sagtens aftale bidraget parterne imellem uden at inddrage myndighederne i fastsættelsen.

business man con tablet

Dit eksempel hører endda til dem, som vi af og til møder i praksis. Det er ikke gratis at gå på privatskole, og nogle bopælsforældre er i en økonomisk situation, hvor man måske ikke vil få tilkendt mere end normalbidraget på grund af den anden forælders indkomst men samtidig ikke har råd til at betale privatskolen. Da kan det være rigtigt praktisk at indgå en aftale som beskrevet af dig.

Man kan få fradrag for et aftalt børnebidrag, også selv om aftalen betyder, at bidraget er større, end det ville være blevet fastsat af Statsforvaltningen.

Sommerhus

Det er en betingelse for fradrag for bidrag, at aftalen er tilstrækkelig klar med hensyn til bidragets størrelse og løbetid, og at der er tale om løbende bidrag. Endvidere er det en betingelse for fradrag for børnebidrag, at der foreligger fornøden dokumentation for beløbets betaling.

Young man at office desk, working on laptop

Svaret på dit spørgsmål er altså, at du kan få fradrag i en sådan situation.

Med venlig hilsen Viggo Bækgaard, advokat (H) og mediator, www.ForumAdvokater.dk

til urban

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen