Berlingske Business

Skat af udlejning ved udlandsophold?

udlej_brevkassen
Hvis man vender snuden mod fremmede himmelstrøg, hvordan beskattes så udlejning af boligen i Danmark? Foto:

Hvilke regler om skat og fradrag gælder for udlejning af boligen, når man tager arbejde i et andet land?

? Min søn er ved at tegne en fireårig kontrakt om arbejde i Norge. Han ejer en lejlighed, som han tænker på at leje ud og derefter vende tilbage til.

Han skal bo i Norge og er dermed skattepligtig i Norge. Lejeindtægten beskattes vel i Danmark, men hvordan?

Er de første godt 20.000 kroner skattefri? Er der et personfradrag? Skal en kopi af en lejekontrakt sendes til skat? Skal der laves et regnskab med lejeindtægt minus vedligeholdelsesudgifter?

Med venlig hilsen M.

! Jeg lægger til grund, at din søn bliver fuldt skattepligtig i Norge i kraft af varigheden af opholdet der og udlejningen af hans danske lejlighed. Din søn vil være begrænset skattepligtig af udlejningen. Det betyder, at han beskattes af indkomsten derfra.

Da han skal udleje i mere end 12 måneder, er der ingen regler om et bundfradrag. Din søn skal opgøre indkomsten ved udlejning ud fra en regnskabsmæssig opgørelse, og han skal udarbejde et regnskab, som Skat på forlangende skal se. Skat skal også kun se en lejekontrakt, såfremt de beder om det.

Udlejning_Business

Indkomsten fra udlejningen er personlig indkomst, med mindre han vælger at bruge virksomhedsordningen, hvor det først beskattes som personlig indkomst, når det hæves i virksomhedsordningen. Din søn vil, da han er begrænset skattepligtig i Danmark, ikke være berettiget til et personfradrag.

Din søns indkomstopgørelse vil bestå i lejeindtægter på den ene side og udgifterne på den anden side. Idet jeg forudsætter, at lejer betaler forbrugsudgifter (lys, vand og varme), vil der for din søn være tale om følgende fradrag: Renter,  ejendomsskatter, vedligeholdelse, vand-, kloak- og renovationsafgifter, administration og revisorbistand til regnskabet, forsikring af ejendommen, skorstensfejer, snerydning og fejning, kontingent til grundejerforening og afskrivning af eventuelle tilslutningsafgifter.

Andelfremleje_Business

I det omfang udgifterne ligger inde i et kontingent til en ejerforening, kan udgifterne ikke fratrækkes, men det kan derimod kontingentet til ejerforeningen.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen