Berlingske Business

Skat af forbrug ved udlejning af sommerhus?

28BUSRekordmange-lejer-somm.jpg

Udlejere af fritidshuse kan vælge mellem to måder at indberette til Skat.

? Jeg er den i øvrigt glade ejer af et sommerhus, der desuden udlejes gennem et bureau. Jeg betaler løbende el- og vandforbruget samt vandafledningsudgiften til de forskellige forsyningsselskaber – herunder de høje afgifter.

Lejernes el- og vandforbrug bliver refunderet til mig gennem bureauet, men jeg betaler som sagt samtlige el- og vandudgifter til forsyningsselskaberne.

Når jeg så én gang om året skal udfylde min selvangivelse, skal jeg én gang til opgive det el- og vandforbrug, som lejerne har refunderet til mig, som skattepligtig indtægt.

Kan Brevkassen give en fornuftig skattemæssig forklaring på dette?

Med venlig hilsen M.

til bm boligen f

! Da du udlejer igennem et bureau, har dette efter skattekontrolloven pligt til at indberette dine lejeindtægter. Skat kender altså dine indtægter fra udlejning. Den skattemæssige behandling af dine udgifter til forsyningsselskaberne afhænger af den metode, du bruger til at opgøre indkomsten ved udlejningen af dit sommerhus.

Du kan skattemæssigt vælge mellem to metoder.

Den skematiske metode, som de fleste vælger, går ud på, at du, da du udlejer igennem et bureau, får et bundfradrag på 20.000 kroner i bruttolejeindtægten, og af den del af bruttolejeindtægten, der overstiger 20.000 kroner, skal du alene medregne 60 procent.

I bruttolejeindkomsten indgår lejernes betaling for el, vand og varme.

Ved anvendelse af den skematiske metode kan du ikke foretage fradrag, da du opnår disse gennem fradraget på 20.000 kr. og de 40 procent af bruttolejeindkomsten ud over 20.000 kroner. Ved anvendelse af den skematiske metode skal der betales ejendomsværdiskat for hele året.

Den anden metode – den regnskabsmæssige – går, som navnet antyder, ud på, at du fra indtægterne trækker udgifterne. Ved den regnskabsmæssige metode kan forholdsmæssige ejendomsskatter, lejeres forbrug af el, vand og varme, skattemæssige afskrivninger samt øvrige udgifter direkte forbundet med udlejningen fratrækkes.

Har man valgt at anvende den regnskabs­mæssige metode, kan man ikke senere gå over til den skematiske metode.

Med venlig hilsen

Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen