Berlingske Business

Skal man betale skat af valuta­gevinst på lån?

kurs
Gevinst på fordring i udenlandsk valuta kan bestå dels af en gevinst som følge af ændringer i valutakursen, dels som en gevinst som følge af ændringer fordringens værdi. Foto:

Både gevinster og tab på fordringer i udenlandsk valuta har skattemæssige konsekvenser.

? Vi har i 2002 lånt min søster i Schweiz 40.000 schweizerfranc, da hun ellers ikke kunne blive boende i sit hus. Hun har ikke skullet betale renter, men når huset engang bliver solgt, skal hun betale beløbet tilbage. Nu er schweizerfrancen steget, men den kunne i realiteten også være faldet. Skal vi betale skat af den kursgevinst?

Med venlig hilsen F.

brænd

! Fra og med 27. januar 2010 har der været en generel regel om, at gevinster på fordringer er skattepligtige og tab fradragsberettigede, uanset om fordringen er i dansk eller udenlandsk valuta, såfremt indkomstårets nettogevinst/-tab overstiger 2.000 kroner.

Jeres fordring er stiftet i 2002 – altså før de nugældende regler. Efter de dengang gældende regler var gevinst på fordring i udenlandsk valuta skattepligtig og tab fradragsberettiget, såfremt årets nettogevinst/-tab oversteg 1.000 kroner. De regler gælder stadig for jeres fordring.

Ejendomsskat_Brevk_Business

Gevinst på fordring i udenlandsk valuta kan bestå dels af en gevinst som følge af ændringer i valutakursen, dels som en gevinst som følge af ændringer fordringens værdi. Da I har lånt 40.000 schweizerfranc ud, og da dette lån til sin tid indfries med 40.000 schweizerfranc, vil der ikke være en kursgevinst som følge af, at fordringen er steget i værdi. Gevinsten kommer fra stigningen i valutaen.

Pt. står I til at realisere en kursgevinst, såfremt fordringen indfries. Men da I først er skattepligtige af gevinsten, når den er realiseret, altså når lånet indfries, er det valutakursen til den tid, der afgør, om I har haft en gevinst eller et tab.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H) og mediator, www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen