Berlingske Business

Nedslag efter familie-overdragelse af huset?

Fik nyt sommerhus efter stormen Bodil.
Foto:

Aftaler mellem familiemedlemmer kan blive genstand for granskning hos Skat.

? Nytårsaftensdag overdrog vi sommerhuset til vores søn for ejendomsværdien 1,6 millioner kroner minus 15 procent. Han udstedte et gældsbrev og kan forvente den maksimale afskrivning hvert år. Nu har han opdaget, at der er skjult råd og svamp i brædder på huset, hvilket ingen har været opmærksomme på. Muligt dækker forsikringen noget, men vi er bange for en større udgift. Havde vi solgt i almindelig handel, ville vores køber uden tvivl komme igennem med et mangelskrav. Spørgsmålet er, om vores søn også kan fremsætte et krav med den virkning, at der ikke skal betales arveafgift af erstatningen?

Med venlig hilsen B.

testamente

! Du skriver, at din søn »kan forvente den maksimale afskrivning pr. år« på de gældsbreve, han har udstedt for køb af huset. Hvis forventningen bygger på, at du har givet ham et løfte herom, vil det udløse pligt til at betale gaveafgift af den samlede gave. Du spørger så, om din søn kan fremsætte krav i anledning af, at der er fundet råd. Det lyder for mig, som om det vil være noget, I har stor lyst til at blive enige om, og måske vil Skat tænke det samme.

Mulighederne afhænger af jeres aftale. Hvis aftalen ikke indeholder nærmere, der kan bidrage til fortolkningen, vil de almindelige mangelsregler være gældende. Hvis du har kendt manglen, vil du kunne holdes ansvarlig. Jeg forstår din e-mail sådan, at du intet kendte til problemet. I så fald kan der blive tale om et afslag i prisen, hvis manglen er af alvorligere karakter. Det afhænger dog af, om din søn ved købet burde forudse, at der kunne være tale om en sådan mangel ved et måske ældre hus, og det afhænger af, om han har undersøgt huset på passende måde.

Der er netop givet tilladelse til, at Højesteret skal behandle en sag om forståelsen af de administrative regler, der som udgangspunkt tillader salg til nærstående for 85 procent af den offentlige vurdering. Landsretten har sagt, at der ikke i alle tilfælde kan støttes ret på disse regler. Jeg tror, en medvirkende årsag til dette fokus er, at Skat fornemmer, at mange går lige tæt nok på reglerne, tenderende til misbrug. Derfor maner jeg til forsigtighed og omtanke.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H) og mediator,

www.ForumAdvokater.dk

08BUSPenge-brevkasse.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen