Berlingske Business

Må forening straffe »dovne« medlemmer?

16BUS20160531-105110-2-1857.jpg
Arkivfoto. Deltager man ikke i foreningens fællesarbejde, pålægges man et ekstra kontingent. Er det lovligt?

Deltager man ikke i foreningens fællesarbejde, pålægges man et ekstra kontingent. Er det lovligt?

?Grundejerforeningen har netop vedtaget at opkræve et ekstra kontingent hos medlemmerne på 300 kr., såfremt de ikke møder op til de to årlige oprensninger af den bæk, som løber gennem bl.a. vores område.

Videre orienteres vi om, at såfremt man møder op, tilbagebetaler foreningen de 300 kr. via næste års opkrævning.

Jeg undrer mig over fremgangsmåden og spørger derfor, om dette er »lovligt«? Det er selvfølgelig ikke beløbet, der er det interessante, men princippet,

Med venlig hilsen E.

DOUNIAMAG-GERMANY-ECONOMY-PROPERTY-INTERNET-TOURISM

!Ja, der er mange principper og principsager i grundejerforeninger. Jeg har en del sager om det, og i mange tilfælde giver det nogle ubehagelige følgevirkninger, som i nogle tilfælde aldrig helt forvindes.

Jeg vil derfor gerne indlede mit svar med noget, der kan se sådan lidt overfladisk eller »godt nok«-agtigt ud: Øv jer i voksen-voksen-samtaler. Brug dialogen som jeres fornemmeste værktøj. Undgå ultimative krav og se jeres grundejerforening som rammen om jeres fritid og fornøjelse.

Gør det til at sjovt sted at være og lad ikke juridiske diskussioner gøre jeres fritid til en forbandelse. Brug juraen til at forebygge uenighed, og opstår den alligevel, så brug en advokatmediator til at få løst konflikten så tidligt som muligt. Og gør det i afslappet stil.

Jeg forstår dit spørgsmål sådan, at der forlods opkræves 300 kr. Beløbet tilbagebetales så, når et medlem gør som pålagt og møder frem. Der udløses altså en præmie, som medlemmet selv har betalt.

Det giver noget omsætning i foreningen og en del arbejde for kasserer og revisor, men det er ikke ulovligt at indrette sig på den måde.

Foreninger skal være opmærksomme på, at der i »Lov om forsikring mod følger af arbejdsskade« står, at enhver, der her i landet udfører arbejde for andre, er forsikret under arbejdets udførelse. Det gælder, uanset om der udbetales løn for arbejdet, eller om man arbejder ulønnet.

Der skal derfor altid tegnes arbejdsskadeforsikring, når en forening beder medlemmer udføre arbejde, der falder udenfor, hvad et medlemskab normalt medfører af pligtarbejde. Hvad det så er, kan jeg ikke inden for brevkassens rammer svare på her.

TIL BM BOL VORESKVVARTER.SØMDERMARKSVEJ.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen