Berlingske Business

Kan sælgeren af en andelsbolig løbe fra aftalen?

14BUSbrevkasse-134428.jpg
Sælgeren af en andelsbolig ville alligevel ikke skrive under, da papirerne fra andelsboligforeningen var klar til underskrift. Køberen har derfor intet sted at bo. De to parter opfordres til at indgå forhandling med hjælp fra advokater. Foto: Scanpix

Køber står uden tag over hovedet, fordi sælger alligevel ikke vil sælge.

? Jeg har i oktober 2015 købt en andelsbolig direkte af sælgeren. Handlen er dateret og med aftalt pris.

Der er fra sælgers side mundtligt ytret ønske om, at jeg er behjælpelig med at skaffe sælger en almen bolig i et nærliggende boligkompleks.

Sælger mener, at jeg som lokalpolitiker bare sådan lige kan skaffe en treværelses lejlighed i et alment boligbyggeri, og at sælger har solgt med den forventning, at det kan lade sig gøre.

Jeg har IKKE lovet at skaffe sælgeren en sådan bolig, men nu vil sælger så ikke underskrive andelsboligforeningens papirer som bekræftelse af salg af ejendommen til mig.

Til trods for at jeg har forsøgt at hjælpe sælger – på baggrund af en af hende udstedt fuldmagt – ved at tale sælgers sag på kommunens boliganvisning. Den skriftlige salgsaftale, som jeg har indgået med sælger af andelsboligen, mener jeg, som køber, er juridisk bindende for begge parter.

Hvilke muligheder har jeg som køber over for sælger, så denne kan opfylde sin salgsforpligtelse overfor mig?

Jeg har med overtagelse fra november 2015 solgt min hidtidige bolig ud fra købsaftalen, som sælger nu ikke vil overholde, og jeg er derfor uden fast bolig.

Med venlig hilsen R.

Woman Watching TV At Home

! Jeg forstår, at du har en skriftlig salgsaftale uden andre forbehold end det almindelige forbehold om, at andelsboligforeningen skal godkende handlen.

Det skal andelsboligforeningen, hvis formalia i øvrigt er i orden, så denne del burde ikke give problemer.

Når sælger ikke vil underskrive, er du i sidste ende nødt til at gå til domstolene for at få sælger dømt til at skrive under.

Du må meddele sælger, at udgifterne ved, at du skal bo andre steder, vil blive stillet som krav mod sælger, og du må tage forbehold om, at du vil købe anden tilsvarende bolig og så kræve dit tab derved dækket af sælger.

Du bør søge advokatbistand og samtidig også opfordre sælger til at gå til en advokat, og så bør I søge en løsning ved forhandling, men med hjælp fra to parter, der ikke har følelser i klemme.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen