Berlingske Business

Kan jeg fratrække tab på aktier i Roskilde Bank?

Tilsynet løftede brynene over Roskilde Bank år før krak
Foto:

Hvornår anses aktier for værdiløse?

? Jeg vil høre om muligheden for at fradrage tab på papirer i Roskilde Bank. Jeg havde indskudt omkring 30.000 kroner. Hvor meget kan jeg eventuelt trække fra på årsopgørelsen? Og er konkursboet egentlig afsluttet?

Med venlig hilsen K.

1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner.

! Roskilde Bank hedder i dag Selskabet af 1. september 2008 A/S under konkurs, og – som navnet antyder – er selskabet under konkursbehandling. For tiden er der fordringsprøvelse hos kurator, så der er vel håb om, at konkurs­boet slutter inden for en overskuelig fremtid.

Tab på aktier kan fradrages på det tidspunkt, hvor de afstås. Ved afståelse forstås blandt andet salg. I konkurssituationen er afståelse først det tidspunkt, hvor det i Erhvervsstyrelsen registreres, at selskabet er opløst efter konkurs.

Hvis du intet foretager dig, vil du først få fradraget, når konkursen er slut. Alternativet er et salg, f.eks. til naboen. Selv om aktierne er værdiløse, er det vel ikke umuligt, at din nabo for det gode naboskabs skyld vil give dig en krone for aktierne.

07BUSUSA-STOCKS-141459.jpg

Tabet skal fradrages efter reglerne for tab på aktier optaget til handel på et reguleret marked (blev tidligere bare kaldt børs­noterede aktier), da Roskilde Bank-­aktien tidligere var børs­noteret. Det betyder, at tabet kun kan fradrages i udbytter og gevinster på andre aktier optaget til handel på et reguleret marked samt udbytter på skattefrie børsnoterede aktier ejet 31. december 2005.

Kan tabet ikke indeholdes i indkomstårets udbytter og gevinster, kan det overføres til en samlevende ægtefælle til mod­regning i dennes udbytter og gevinster. Er tabet fortsat ikke opbrugt, kan det fremføres til modregning eller overførsel til ægtefælle i udbytter og gevinster i senere indkomstår.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen