Berlingske Business

Kan én beboer blokere for forbedring?

Lejligheder
Foto:

Konflikter i små foreninger har både menneskelige og økonomiske omkostninger.

? Vi bor i en lille ejerforening med kun tre lejligheder:

Beboerne i to af lejlighederne ønsker de nye radiostyrede varmemålere, som kan fjernaflæses - ejeren af den tredje lejlighed ønsker at bibeholde de gamle fordampningsmålere.

Leverandøren har tilbudt at udskifte dem vederlagsfrit.

Kan det være rigtigt, at én beboer kan blokere for beslutningen, så ingen af os kan få det nyere målersystem?

Med venlig hilsen F.

Altaner med blomster, urtepotter på huse på Nørrebro.


! Der skal i dag være installeret målere til måling af forbruget af varme. Det er der så også hos jer, men I kan ikke blive enige om at skifte til målere, der kan fjernaflæses.

Jeg går ud fra, at spørgsmålet ikke er besvaret i jeres vedtægter. Er det ikke tilfældet, kan spørgsmålet afgøres af generalforsamlingen efter den procedure, der er gældende for jeres ejerforening.

Spørgsmålet kan derfor – med mindre jeres vedtægter altså bestemmer det anderledes – afgøres ved simpel stemmeflerhed: Det vil sige to stemmer mod én kan vedtage det.

Jeg vil her, som jeg ofte gør det både i og udenfor Brevkassen, opfordre til dialog.

11BUSfibernet-182341.jpg


En ejerforening på tre medlemmer er helt afhængig af en god tone og et fornuftigt samarbejde. Et velfungerende samarbejde har stor værdi for alle, både mens I er medlemmer af foreningen og ved salg.

Mit råd er: Sæt jer sammen. Tal om mulighederne. Måske kan I opnå enighed og samtidig få løst andre udfordringer. Det kunne jo tænkes, at det ene medlem, der er imod jeres forslag, har behov for støtte på andre områder i ejerforeningens regi.

Jeg ved, det lyder banalt, men det er vigtigt at løse uenighed på det lavest mulige konfliktniveau – det betyder så tidligt som muligt og så konstruktivt som muligt.

18BUSAltaner-med-blomster-u.jpg


Konflikter står aldrig stille – de udvikler sig og de er dyre. Både i menneskelig energi og i penge.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen