Berlingske Business

Hvordan overtager jeg bedst forældrenes hus?

bolig
Foto:

Betaling, tinglysning, gæld og skat er vigtigt indhold i en aftale om overdragelse.

? Mine forældre og jeg ejer sammen et gældfrit hus, som mine forældre bor i. De kan ikke længere klare at holde hus og have og skal derfor flytte i lejlighed.

Jeg er enebarn, og mine forældre ønsker, at jeg nu overtager huset helt. Hvad skal der til?

Med venlig hilsen P.

19BUSFoerstesal.jpg

! Jeg forstår dig sådan, at dine forældre er tinglyste ejere af den ene halvdel af huset, og du er tinglyst ejer af den anden, og du skal nu være tinglyst eneejer.

Der skal laves en aftale om vilkårene for, at du overtager dine forældres del af huset. Hvis der er tinglyst gæld i dine forældres ejerdel, så skal I aftale, hvad der skal ske med gælden. Den skal enten indfries eller overtages. I sidstnævnte tilfælde skal kreditor involveres.

Aftalen bør være skriftlig og indeholde de vilkår, I er enige om – pris, vilkår, overtagelsesdato. Det skal sikres, at dine forældre får betalingen samtidig med, at du bliver tinglyst ejer.

Jeg vil tilråde jer, at I får rådgivning til at udarbejde en aftale og hjælp til at sikre, at udveksling af betaling og tinglysning kommer rigtigt på plads, så ingen af jer løber en risiko.

lejlighed

I skal overveje, om der ved salget udløses ejendomsavanceskat, og det skal I gøre, inden I indgår aftalen.

Skat vil normalt acceptere en pris, der ligger inden for en ramme af mellem 85 og 115 procent af den seneste offentlige vurdering. Med hensyn til betalingen er det muligt for dine forældre at give dig en gave nu. Dine forældre kan også tillade, at du får henstand med betalingen, også uden renter. Der er flere muligheder, som bør drøftes i forbindelse med udarbejdelse af aftalen.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H) og mediator, www.ForumAdvokater.dk.

lejlighed

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen