Berlingske Business

Hvordan forhindres eksmand i at bruge fælles formue?

Brevkassen

Det kan være direkte strafbart at disponere illoyalt i forbindelse med bodeling.

? Jeg ligger i skilsmisse, men har endnu ikke underskrevet papirerne. Vi har et fælles hus og en del midler stående i banken. Nu har min mand gjort det sådan, at jeg ikke længere kan se fælles konti, og jeg tror, at han bruger løs af pengene. Hvordan bærer jeg mig ad med at få delt omkring det økonomiske, så han ikke bruger alt, hvad vi har af indestående. Vi har et hus til salg, som også gerne skulle give et pænt overskud.

Med venlig hilsen G.

08BUSPenge-brevkasse.jpg

!Det lyder bestemt ikke godt, at han har fået lukket ned for fælles konti, hvilket er konti, der står i begges navne. Måske skulle du lige spørge banken, om de kan se, at han har gjort noget omkring dine konti, herunder konti som du er medkontohaver på. Det må han ikke, og det må banken i virkeligheden slet ikke acceptere.

Uden at male det rigtigt alvorligt op, ser vi i disse år af og til situationer, hvor den ene part bruger den andens nem-id og foretager dispositioner i den andens navn. Sådanne dispositioner er typisk direkte strafbare.

Mere konkret vil jeg anbefale, at I så hurtigt som muligt får indsendt begæring om separation eller skilsmisse. Det har nemlig betydning for den skæringsdag, som vil skulle anvendes ved bodelingen. Vil han ikke være med til det, kan du bare selv indsende begæringen til Statsforvaltningen. Det sker elektronisk, og der ligger på Statsforvaltningens hjemmeside en anvisning på, hvordan du gør det.

Når I har hus og midler stående i banken, vil jeg gætte på, at der er en betydelig friværdi i huset. Derfor bør du kunne trøste dig med, at han nok ikke kommer så langt med sine eventuelle lyssky dispositioner. For det første skal formuen deles, hvis I har formuefællesskab. Hvis han forud for skæringsdagen har foretaget smudsige dispositioner, der har formindsket fællesformuen, vil der formentlig skulle ske en kompensation heraf ved bodelingen.

Jeg synes, at du skal prøve at få ham til at forstå, at I jo skal dele formuen, og at det vil være bedst for alle, at I gør det i god ro og orden. Hvis I slet ikke kan tale sammen, må du eventuelt opsøge en advokat for mere konkrete råd. Der er også den mulighed, at du skriver til skifteretten og beder om et møde om bodelingen. Det koster i første omgang 400 kroner, og skifteretten vil så indkalde jer til et møde, hvor I vil få forklaret hovedreglerne. Det kan dog godt i sidste ende være en dyr løsning at lade bodelingen foregå via skifteretten.

Med venlig hilsen Viggo Bækgaard, advokat (H) og mediator,

www.ForumAdvokater.dk

testamente

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen