Berlingske Business

Hvordan beviser vi, at en gave kommer fra os begge?

314124779.jpg
Arkivfoto: Iris.

Fælles økonomi blander jo alting sammen, så hvordan giver man adskilte gaver?

? I tidligere svar om afgiftsfrie gaver til børn nævnes det, at gaver til børn fra to ægtefæller reelt skal ydes fra hver deres bodel. Jeg undrer mig over, hvordan det kan lade sig gøre.

Min hustru og jeg har været gift i over 40 år, vi har ikke ægtepagt, og vores økonomi er fuldstændig sammen­blandet. Vi har ganske vist hver vores Nem-konto, hvor folke­pension, ATP med mere indgår, og hvorfra vi afholder løbende udgifter, men der står ikke væsentlige beløb på disse konti.

Større udgifter som bilkøb, væsent­lige reparationer på huset samt ferier aftales i fællesskab.

Vores opsparing findes som friværdi i ejendomme, værdipapirer i depot samt diverse opsparingsordninger.

Værdipapirerne i depotet stammer overvejende fra min kapitalpension, som blev ophævet for nogle år siden, men som er nu indsat på et depot i min kones navn. Adskillige af værdipapirerne er dog fortsat navne­noteret i mit navn.

Hvordan skal vi over for Skat kunne demonstrere, at gaver til vores børn stammer fra hver vores bodel?

Skal vi lave en midlertidig overførsel til vore konti, og hvor længe skal beløbene stå der, inden Skat vil acceptere, at det er to forskellige bodele?

Når det drejer sig om selvangivelse, kan Skat godt se, at vi har fælles økonomi.

Ubenyttede fradrag kan overføres fra den ene til den anden, og renteindtægter beskattes hos den, der betaler topskat. Hvorfor må vi så ikke give gaver i fællesskab?

Med venlig hilsen

K.

09BUSbrevkasse-testamente-0.jpg

 


! Det er rigtigt, at ægtefæller ikke automatisk er to givere. Gaverne skal reelt ydes fra hver ægtefælle. Hvis kun den ene af jer står som ejer af opsparing med videre, skal I have flyttet penge til den anden af jer, før I begge har midler til at være gavmilde.

Hvis I har fælleskonti, er formodningen, at I hver ejer 50 procent af midlerne her. Hvis det hele står i din kones navn, er det hende, der kan give, med mindre du får en overførsel. Pengeoverførsel mellem ægtefæller er fri for gaveafgift, men overførslen kræver en gaveægtepagt for at være gyldig over for Skat og andre. Hvis der overføres penge alene med det formål, at beløbet af modtagende ægtefælle straks videregives, risikerer I, at der statueres omgåelse.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

267522383.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen