Berlingske Business

Hvordan beskyttes opsparing mod børns forelskelse?

Forelskelse_Brevkassen
Når forelskelsen sætter ind, kan fornuften sætte ud - det frygter et forældrepar med en ret stor opsparing til børnene.

En alvorlig snak og det rigtige papirarbejde kan beskytte forældrenes gave ved senere skilsmisse.

? Min kone og jeg har sparet én million kroner op til hver af vores børn gennem 18 år. Disse penge står i dag på hver deres bankonto til bare 0,25 procent i rente!

Kan man få tinglyst, at disse penge fra forældre er opsparet og givet i gave som særeje, så der ikke senere bliver problemer med ægtepagt, når de engang skal giftes?

Jeg kan frygte for, at vores børn engang bliver så forelskede, at de er ligeglade med ægtepagt og glemmer al sund fornuft. Forebyggelse er bedre end helbredelse...

Med venlig hilsen I.

! Det er da vel nok en flot opsparing, I har præsteret. Og I har en pointe, i at pengene ikke gør meget gavn til den nugældende forrentning – samtidig med at jeres børn vel har større rente- og bidragsudgifter. En gave er derfor en god idé.

Hvis du giver pengene som gave, kan du bestemme, at gaven skal være særeje i den form, du vælger. Der er fuldstændigt særeje og kombinationssæreje i mange varianter – og du vælger. En bestemmelse om, at gaven skal være særeje, bør af bevismæssige grunde altid være skriftlig, og den skal altid være truffet senest samtidigt med gaveløftet – typisk i et såkaldt gavebrev.

Skilsmisse_brev_Business

Du har ret i, at forelskelse kan gøre blind. Nogle siger, at ægteskabet åbner øjnene, men hvis en gave ikke er gjort til særeje, vil den jo – dersom ægteskabet revner – skulle ligedeles. Du skal dog være opmærksom på, at hvis der i dine børns ægteskab er fælleseje, så er det vigtigt, at gavebeløbet holdes afsondret. Sammenblandes det med fællesejemidler, kan særejevirkningen ophøre.

SKILSMISSE_brevkassen

Der findes ingen mulighed for at tinglyse sig ud af dette problem, som også gælder ved ægtepagter. Det, du skal gøre, er, at du skal tage en alvorlig snak med dine børn og forklare, at gaven er et resultat af et livs opsparing, og at I som forældre lægger vægt på, at jeres ønske om særeje respekteres. Og forklar så betydningen af gavebrevet eller få jeres advokat til at lave en skriftlig forklaring om, hvordan jeres børn kan passe på pengene.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen