Berlingske Business

Hvor langt varsel til lejere ved istandsættelse?

Katedralskolen
Foto:

Når der skal udføres arbejde, som er til gene for lejerne, hvor langt varsel er så rimeligt?

? Hvor langt varsel skal der gives, hvis et lejemål skal istandsættes? Her drejer det sig om både udskiftning af tag samt renovering af facaden. Arbejdet forventes at vare fra oktober i år til maj næste år! Beskeden er givet med meget kort varsel – er det lovligt? Hvad gør man for at få lidt mere tid til at tømme sine loftsrum, når man bor alene, er syg og ikke selv i stand til at bære noget?

Med venlig hilsen G.

SVAR: Jeg har vendt jeres spørgsmål med min kollega, advokat Jesper Rye Jensen. Vi er enige om, at lejelovens udgangspunkt er, at udlejer ikke har noget at gøre i lejemålet, medmindre forholdene kræver det. Hvis forholdene kræver det, kan udlejer være berettiget til at skaffe sig adgang til lejemålet uden fogedrettens bistand. Dette gælder dog kun i helt særlige tilfælde, da udlejer som udgangspunkt kun må skaffe sig adgang til lejemålet med hjælp fra fogedretten.

Hvis udlejer vil udføre arbejder, som ikke er til væsentlig gene for lejer, i lejemålet, skal der gives lejer et varsel på seks uger. I andre tilfælde skal varslet være på tre måneder, medmindre der er tale om uopsættelige reparationer, i hvilke tilfælde der kan kræves adgang med det samme.

I det konkrete tilfælde må udlejer som minimum give et varsel på seks uger, og måske kan der endda kræves et varsel på tre måneder, når I som lejere er forpligtet til at fraflytte en del af det lejede, men det kan ikke med sikkerhed afgøres på baggrund af de foreliggende oplysninger.

Det fremgår ikke af dit spørgsmål, hvor langt varsel udlejer har givet omkring jeres loftsrum, men I er ikke forpligtede til at give udlejer adgang til loftsrummene, før det lovbestemte varsel på minimum seks uger er udløbet.

Hvis udlejer ikke har givet korrekt varsel, kunne en pragmatisk løsning måske være, at udlejer får adgang til dit loftsrum, uanset at der ikke er givet det korrekte varsel, mod til gengæld at hjælpe dig med at flytte dine ting.

I det hele taget er det naturligvis en god idé at tage en snak med udlejer for at finde en løsning. Jeg håber, I ud fra mit svar har mulighed for det.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen