Berlingske Business

Hvor længe må man bo midlertidigt i sommerhuset?

Sommerhuse-pensionister_Business
Pensionister har mulighed for at benytte sommerhuset hele året, hvis de har ejet det i mindst otte år. Foto:

Der er undtagelser fra reglerne om fritidshuse i vinterhalvåret.

? Vi er et midaldrende ægtepar, begge i arbejde og med en del år til pension. Vi har planer om at flytte til den by, hvor vores barn og barnebarn bor.

Vi har et sommerhus et stykke fra byen. Vores plan er at sælge vores nuværende hus og flytte midlertidigt i sommerhuset (som er helårsbeboeligt) for at afvente, at den rigtige leje- eller ejerbolig dukker op i vores barnebarns by. Vi forestiller os, at det kan tage et halvt til et helt år. Nu er spørgsmålet, om vi kan flytte folkeregisteradressen til sommerhuset som midlertidig flytning, og om der er særlige regler for det?

Med venlig hilsen N.

! Ifølge planloven må I normalt ikke bo i jeres fritidshus hele året rundt. Pensionister har dog mulighed for det, hvis I har ejet fritidshuset i otte år.

I vinterhalvåret fra 1. oktober til 31. marts må I - bortset fra kortvarige ferieophold - ikke anvende sommerhuset til overnatning. Begrænsningen gælder ikke i sommerhalvåret, hvor I må benytte dit sommerhus og overnatte i det, så ofte I ønsker.

Kommunalbestyrelsen kan give dispensation i helt særlige tilfælde på grund af arbejdsmæssige forhold eller sygdom og invaliditet. Det afgøres konkret, men I jeres tilfælde mener jeg, at der vil være gode muligheder for en dispensation.

De grupper, der må bo i fritidshus hele året – og har ejet fritidshuset i otte år og derudover - tilhører en af følgende grupper:

- er fyldt 65 år

- er pensionsmodtager (herunder tjenestemandspension) og er fyldt 60 år

- er førtidspensionist

- er efterlønsmodtager

Det er desuden en betingelse, at fritidshuset er i ordentlig stand. Det må ikke være uegnet til helårsbeboelse, hvad jeg forstår ikke er et problem i jeres tilfælde. Det er kommunen, hvor sommerhuset ligger, der afgør, om I må benytte dit fritidshus hele året, og om I har mulighed for at få dispensation.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen