Berlingske Business

Hustrubidrag til evig tid?

Hustrubidrag_Business
Der skal tungtvejende grunde til at ændre størrelsen af ægtefællebidrag. Foto:

Eksmanden har nu betalt til ekskonen i 19 år.

? Efter knap 25 års ægteskab blev jeg ved dom i december 1993 skilt fra min daværende hustru. Hun var hjemmearbejdende og var derfor uden indkomst, men havde en uddannelse som kontorassistent.

På baggrund af dette, samt det at jeg havde en kollektiv livsvarig firmapensionsordning, der ikke kunne deles, blev jeg ved skilsmissedommen pålagt tidsubegrænset underholdsbidrag. Øvrige pensionsordninger blev delt ved bodelingen.

Jeg har således betalt i godt 19 år. Der er i den mellemliggende periode sket ændringer i reglerne om deling af pensioner ved skilsmisse, hvorfor jeg spørger til mine muligheder for bortfald i bidragspligten?

Med venlig hilsen B.

! De ændrede regler om deling af pensioner i forbindelse med separation og skilsmisse, som trådte i kraft 1. januar 2007, medfører ikke, at du kan få ændret dommen om tidsubegrænset ægtefællebidrag.

Pensionsdeling_Brevkassen_Business

Selve dommen om tidsubegrænset ægtefællebidrag kan kun ændres ved en ny dom, altså ny retssag, og kun hvis der er tale om væsentligt forandrede forhold, eller særlige grunde i øvrigt taler herfor. Der kræves tungtvejende grunde. Tilsvarende gør sig gældende vedrørende bidragets størrelse, som kan ændres af Statsforvaltningen.

Skilsmisse2-Iris_Business

I dit tilfælde kunne en tungtvejende grund til ændring af bidragets størrelse være, at din tidligere ægtefælle har indledt et nyt samlivsforhold med et vist økonomisk og personligt fællesskab. I sådanne tilfælde bortfalder forpligtelsen til at betale ægtefællebidrag i henhold til dommen ikke, men bidraget kan nedsættes til 0 kroner.

Med venlig hilsen Susanne Jakobsen, advokat, www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen