Berlingske Business

Har vi tabt i kælderrumslotteriet?

Kælder
Køberen af en ejerlejlighed har muligvis tabt i kælderrumslotteriet. Foto:

I denne uges brevkasse er der »forsvundet« et kælderrum i forbindelse med en overtagelse af en ejerlejlighed.

?

Kære brevkasse

For tre år siden købte vi en ejerlejlighed i et større byggeri. Ifølge salgsmaterialet hørte der et kælderrum til. Da vi skulle overtage lejligheden, have nøgler osv., var det vores søn, der klarede det, og derfor var det også ham, der fik udpeget kælderrummet, der lå under en anden opgang.

Vi har ikke haft brug for at opmagasinere noget før nu, men da jeg gennemgik den pågældende kældergang, var der ikke nogen dør med vores lejlighedsbetegnelse på. Sønnen kan huske cirka, hvor den lå, men ikke udpege døren præcist. Vi henvendte os til ejerforeningen, der erkender, at der vist er et kælderrum for lidt i forhold til antallet af lejligheder. Nogen må altså have »overtaget« vores rum.

Hvad kan vi gøre? Når vi skal sælge, vil lejligheden jo være mindre værd uden kælder. Kan vi anmode ejerforeningen om at inddrage et rum, der nu bruges til andet formål, til kælderrum, så vi kan få et? Eller har vi bare tabt i lotteriet? Det skal tilføjes, at ejendomsmægleren ikke længere er ansat i den kæde, vi handlede med, og den tidligere ejer kan ikke kontaktes.

Med venlig hilsen

T.W.

!

Jeg forstår dig sådan, at der faktisk blev givet et kælderrum til jer, men det er så åbenbart givet videre til andre. Hvis du kan bevise, at I har haft et kælderrum, og at ejerforeningen har givet det videre til en anden, så kan der være et krav. Det bliver dog næppe let.

Sælger har, som jeg forstår, solgt det med kælderrum, og der er leveret et kælderrum, så sælger kan næppe klandres for noget. Det samme gælder ejendomsmægleren, der alene er sælgers rådgiver. Du fortæller ikke, om du fik advokatrådgivning ved købet. Hvis du har fået det, så er det en del af advokatens arbejde at holde tjek på, at du først betaler, når du har fået det, du har krav på, herunder et kælderrum. Men det har du jo også fået – det er desværre bare »forsvundet«.

Der er ingen let løsning på dit dilemma. Måske kan du få ejerforeningens hjælp til at finde frem til, hvem der kan have fået det nævnte lokale. Måske kan en gennemgang af ejerlejlighedskort give en forklaring.

Jeg er klar over, at mit svar ikke hjælper dig. Jeg har alligevel valgt at bringe det, fordi det er et godt eksempel på, hvad der kan ske, når der ikke er fuld opmærksomhed omkring et ejendomskøb. Det er en ærgerlig situation, som kunne være undgået, hvis det købte lige var tjekket af. Jeg forstår godt, at omstændighederne sikkert har forhindret det, men prisen er så, at kælderrummet mangler, og det vil muligvis påvirke ejerlejlighedens markedsværdi.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H) og mediator, www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen