Berlingske Business

Hæfter kautionist for 15 år gammel tvangsauktion?

Tvang_brevkassen
Deitor skal vedligeholde sit krav over skyldneren. Foto:

Nye regler har halveret forældelsesfrist for gæld.

? Vores hus gik på tvangsauktion i 1999/2000, og der var et retligt efterspil, hvor vi erkendte gælden - men vi har aldrig betalt en krone af på den.

I går blev jeg ringet op og fik at vide, at banken vil stævne mig for det lån, som jeg kautionerede for dengang for min mand.

Er den sag ikke forældet, og hvis ikke hvilke muligheder har jeg så?

Med venlig hilsen P.

! Da jeres hus i 1999/2000 gik på tvangsauktion, var der en regel om, at kautionskravet ville forældes efter 20 år fra tidspunktet for din erkendelse. Forældelse ville altså først ske i 2019/2020, og forældelsesfristen kunne efter denne gamle regel afbrydes og erstattes med en ny forældelsesfrist på 20 år ved  kreditors påmindelse af skyldeneren om forpligtelsen.

skyldner_brevkasse

Med virkning fra 2008 blev forældelsesreglerne lavet om. Forældelsesfristen blev nedsat fra 20 år til 10 år, og en afbrydelse af forældelsesfristen kræver nu retslige skridt (sagsanlæg) eller skyldnerens erkendelse af gælden.

Som overgangsregel blev det bl.a. bestemt, at de nye og de gamle regler skulle løbe sideløbende i årene 2008 til 2010, men at de nye frister kun skulle gælde fra 2011. Fra 2011 gælder der altså kun en frist på 10 år, og disse 10 år overføres også på den frist på 20 år, som var gældende før 2008.

Skilsmisse3_brev_Business

Det betyder, at kravet mod dig blev forældet 1. januar 2011, da der på dette tidspunkt var gået 10 år fra sidste fristafbrydelse. Men har banken i årene frem til 2008 givet dig en påmindelse om gælden, løber forældelsesfristen på 10 år fra den seneste påmindelse.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen