Berlingske Business

Ekstra portion folkepension hvis forudlønnet?

senior woman hand putting money to piggy bank
»Jeg opsagde mit arbejde et år før pensionsalderen og holdt selv­betalt ferie – må man ikke det, hvis man vil have den ekstra portion?« Foto:

Spørgsmål? I mit sidste job før pensionering var jeg forudlønnet. Det skulle udløse en ekstra portion ved overgang til folkepension. Jeg har imidlertid fået afslag med begrundelsen, at jeg ikke umiddelbart forinden pensioneringen fik løn.

Jeg opsagde mit arbejde et år før pensionsalderen og holdt selv­betalt ferie – må man ikke det, hvis man vil have den ekstra portion?

Med venlig hilsen J

Billede

Svar! Det er korrekt, at hvis du umiddelbart inden første udbetaling af folkepension har modtaget forudbetalt løn eller forudbetalt offentlig forsørgelse, er du berettiget til en ekstra måneds folkepension, som er forudbetalt. Ellers ville du modtage løn den 1. i den sidste måned, hvor du arbejder, og først modtage folkepension sidst i den efterfølgende måned.

Som loven er formuleret, er det ikke afgørende, om du i dit ansættelsesforhold er forud- eller bagudlønnet, men om du helt konkret har modtaget forudbetalt løn måneden inden, du gik på folkepension.

B&O generalforsamling

Du oplyser, at du inden pensionering holdt selvbetalt ferie, og du har således ikke modtaget løn i den sidste måned. På den baggrund mener jeg, at afgørelsen er korrekt. Det afgørende er således ikke, at du holdt ferie, men at du selv betalte for ­ferien og således ikke modtog løn.

Ankestyrelsen har slået fast, at ­bestemmelsen ikke kan udvides til at omfatte andre ydelser end dem, der specifikt er nævnt. Hvis en person f.eks. modtager forudbetalt tjenestemandspension inden overgangen til folkepension, er den pågældende heller ikke berettiget til en ekstra måneds folkepension, da der ikke er tale om løn eller offentlig forsøgelse.

Med venlig hilsen

Jesper Rye Jensen, advokat (L),

www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen