Berlingske Business

Brevkassen: Skal man virkelig finde sig i skrald lige op ad vinduet?

skralder

Uhygiejniske forhold skal bringes i orden af andelsforening – ellers skal kommunen gribe ind.

?Vi bor i en andelsbolig, hvor beholdere til affald, papir, plastic og pap står direkte uden for vores soveværelse og altan. Nogle gange kan vi ikke åbne vinduet for skrald.

Vi kan ikke få bestyrelsen til at flytte beholderne. De bestemmer sammen med vores ejendomsservice, hvor affaldsbeholderne skal stå, og vores kommune vil ikke blande sig i det.

billede

Jeg har læst alt muligt om skraldemændenes rettigheder, og det er okay med mig – men har jeg da slet ingen rettigheder her i samfundet? Kan man bare lave en losseplads op ad vores vindue og altan?

Bestyrelsens argument er, at vi har ikke råd til at lave en ny containerplads, men det er nu nok mere viljen, der mangler; plads er der nok af.

Spørgsmålet er, om der dog slet ikke findes en lov for, hvor tæt man må sætte skrald ved beboelse, eller skal der først rotter og lugtgener til, før vi kan få en reaktion?

Med venlig hilsen E.

Altaner med blomster, urtepotter på huse på Nørrebro.

Artiklen fortsætter under billedet
skrald
Foto : privatfoto

!Kommunen skal fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i kommunen. Det skal ske med henblik på at forebygge ­forurening og uhygiejniske forhold for miljø og mennesker.

De beholdere, der er vist på de medsendte fotos, er formentlig godkendt af kommunen. Andelsboligforeningen skal sikre, at der er tilstrækkelig kapacitet.

Der gælder, som du anfører, særlige ­regler, som regulerer adgangsforhold og pladsindretning. Plastbeholdere må ikke fyldes mere, end at låget kan lukkes tæt og affaldet ikke sætter sig fast, så det kan hindre tømning af beholderen, idet kommunen ellers vil kunne gribe ind.

Andelsbolig

Som det ser ud på dit billede, er det ikke i orden.

Andelsboligforeningen er ansvarlig for renholdelse af beholdere og standpladser, således at der ikke opstår uhygiejniske forhold.

Hvis kommunens regler er overholdt, er det bestyrelsen i andelsboligforeningen, der bestemmer. Du kan som medlem fremsætte forslag på generalforsamlingen om ændring af forholdene, og vedtages et sådant forslag, skal det følges af bestyrelsen.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

TIL ARKIV FLERFAMILIE-HUSE ANDELSBOLIG

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen