Berlingske Business

Brevkassen: Gælder fuldmagt ikke ved særeje?

529963858
Foto:

Hvis den ene ægtefælle ejer boligen, må den anden så ikke stemme på general­forsamling?

? Her i vores grundejerforening har vi den regel – og det står i vedtægterne – at en fuldmagt kun kan overdages til et andet stemme­berettiget medlem af foreningen.

Mit spørgsmål er nu: Min hustru og jeg har særeje, således at huset og grunden står i min hustrus navn. Vi har haft huset i 13 år, og jeg har som ægtefælle selvfølgelig været med til at betale ejendomsskatter og vandafgifter med videre.

Kan min hustru ikke overdrage en gyldig fuldmagt til under­tegnede til den kommende generalforsamling?

Med venlig hilsen A.

Lejligheder

!Mange vedtægter er tavse om spørgsmålet, og derfor opstår der ofte tvivl. Spørgsmålet er ikke reguleret direkte i en almindelig »foreningslov«, og derfor må løsningen søges i retspraksis og den juridiske litteratur.

Ud fra min gennemgang af disse retskilder er min konklusion helt kort, at hvis vedtægterne ikke siger andet, så kan der stemmes pr. fuldmagt.

Det er således en helt almindelig retlig grundsætning, at et forenings­medlem kan give et andet medlem fuldmagt til at møde for sig i ethvert ærinde. Der er dog den undtagelse, at ved­tægterne kan bestemme det anderledes.

Hvis jeres vedtægter definerer medlemmer som den tinglyste ejer, så er det den tinglyste ejer, der kan møde eller give fuldmagt til en anden tinglyst ejer. Nogle vedtægter tager højde for dette ved at tillade ægtefæller eller samlevere at give møde (uden fuldmagt), men det gør jeres vedtægter tilsyneladende ikke – og så kan din hustru ikke give dig fuldmagt.

Problemet kan løses ved, at du bliver medejer, eller ved en ændring af foreningens vedtægter.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

02BUSFlygtninge-Frederiksbe.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen