Berlingske Business

Arver min fars samlever virkelig det hele? Kan den ene søskende frasige sig arv og gæld på de andres vegne?

24BUS587482457-154643-919.jpg

?
Vi er tre søskende, og vores forældre blev skilt for mange år siden. Vores far fandt efterfølgende en ny samlever, men de blev aldrig gift og fik aldrig fælles børn.

For ti år siden døde vores far, og vores bror frasagde sig arv og gæld. Vi to søstre er aldrig blevet spurgt i forhold til, om vi ønskede at arve. Al arv efter vores far er gået til samleveren og dennes børn.

Kan den ene søskende frasige sig arv og gæld på vi andres vegne? Eller har vi fortsat ret til en arv efter vores far?

Et andet spørgsmål: Vores faster er lige død, og hun efterlader sig hverken ægtefælle eller børn. Hun efterlader sig en søster, men hendes bror (vores far) er død. Er det rigtigt forstået, at hendes søster arver, og vi tre børn arver vores faster?

Vores fætre og kusiner taler om, at søsteren kan sidde i uskiftet bo efter vores faster. Kan hun det, eller kan kun en efterladt ægtefælle gøre det?

Med venlig hilsen F.

!

I er jo tvangsarvinger efter jeres far, og jeres bror kan ikke på jeres vegne give afkald på arv efter ham.

I privatskiftede boer kan forbigåede arvinger rejse krav om tilbagesøgning i ti år fra dødsfaldet.

I bobestyrerboer skal tilbagesøgningskravet være rejst senest fem år efter dødsfaldet. Det kan eventuelt tænkes, at der ikke har været meget at arve, sådan at boet er udlagt til den, der har stået for begravelsen.

Om jeres fasters bo gælder, at når hun ikke har ægtefælle eller børn, går arven op til anden arveklasse, som er forældrelinjen. Er der ingen overlevende dér, da fordeles arven mellem afdødes søskende. Da jeres far er død, vil I tre skulle dele hans del.

Det er ikke rigtigt, at søsteren kan sidde i uskiftet bo. Retten til at sidde i uskiftet bo gælder alene for afdødes ægtefælle og kun for delingsformuen (tidligere kaldet fælleseje). Boet efter jeres faster skal derfor skiftes.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen