Berlingske Business

Tjek boligens klima og spar en formue

isolering2_Refner_artikel.jpg
Isolering af et utæt hus er en sikker vej til en stor besparelse - og et mere klimavenligt energiforbrug. Foto:

Ejerne af især landets ældre boliger kan spare tusindvis af kroner om året, samtidig med at de gavner kampen mod klima-ændringer. Ny portal giver dig opskriften.

Ejerne af op imod en million enfamiliehuse kan i større eller mindre grad spinde guld på at føre klimakamp. Især ejerne af ældre, dårligt isolerede huse kan score kassen ved at spare på husets energiforbrug. Det er ikke mindst efterisoleringer, der kan give dobbeltgevinster for klimaet og privatøkonomien.

Nu er Klima- og Energiministeriet klar med en meget udførlig og tilgængelig vejledning i, hvordan boligejerne kommer i gang med at spare omgivelserne for CO2 og sig selv for udgifter til varme og el på portalen energisparebolig.dk. Det skriver Berlingske Tidende.

Som omtalt for nylig i Berlingske Tidende anslår Statens Byggeforskningsinstitut (SBi), at en tredjedel af energiforbruget i landets bygninger kan spares gennem energiinvesteringer, der løber rundt.

»Med portalen forsøger vi at punktere en myte om, at det er meget besværligt at komme i gang. Kampagnens budskaber hviler på den helhedstankegang, at det handler om at gøre de rigtige ting i den rigtige rækkefølge frem for bare at gøre et eller andet,« siger konsulent i Energistyrelsen Asger Olesen.

Et hovedelement på den nye port er en interaktiv guide, Test Dit Hus, der på baggrund af en række oplysninger om huset, som boligejeren opgiver, beregner, hvor mange penge og hvor meget CO-2 der kan spares ved forskellige former for forbedringer som eksempelvis isolering, nye vinduer og andre varmekilder.

Samtidig giver portalen vejledning i, hvordan forbedringerne bedst kan finansieres og en oversigt over, hvor hurtigt investeringerne er tjent hjem i kraft af besparelser på energiregningen.

Formanden for miljøorganisationen Det Økologiske Råd, Christian Ege, mener, at den ny portal er et godt initiativ men for ensidigt fokuseret på at plukke de lavthængende frugter, det vil sige de hurtige og oplagte gevinster, skriver Berlingske Tidende.

»Vi savner, at hjemmesiden gør det klart, at der også er behov for at gennemføre mere langsigtede energirenoveringer, som umiddelbart har en længere tilbagebetalingstid, end de fleste husejere måske vil være parate til. Der er behov for politiske initiativer, der kan sikre, at de langsigtede energirenoveringer gennemføres. Det kan være tilskud, billige lån eller lignende,« siger Christian Ege.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen