Berlingske Business

Spind guld ved at købe hus på den "rigtige" side af broen

bro
Du kan spare knap 270.000 kr. ved at købe et gennemsnitligt hus på 140 kvm i Fredericia frem for på den anden side af lillebæltsbroen i Middelfart. Foto:

Der kan være op mod 700.000 kr. at spare ved at købe dit hus i den by, der ligger på den billigste side af en bro, viser nye tal. Bosætter man sig eksempelvis i Jægerspris frem for Frederikssund, er gennemsnitsprisen for et hus på 140 kvm 1,4 mio. kr. i stedet for 2,1 mio. kr. Se listen over, hvor du finder guld for enden af broen.

En tur over broen kan være en god investering, hvis du går efter en billig bolig. Ejendomsmæglerkæden Home har undersøgt, hvor store prisforskellene er, hvis man bosætter sig i den ene ende af broen frem for den anden. Og går du udelukkende efter det billigste hus, er der mange penge at spare ved at tænke dig godt om, inden du ’vælger side’, viser opgørelsen.

Rentechok

Relationschef i Home Mads Ellegaard fortæller, at man nogle steder kan spare 600.000-700.000 kr. Det gælder f.eks. i Nordsjælland er. Køber man et hus på 140 kvadratmeter i Frederikssund med små 15.000 borgere, koster det i gennemsnit 2,1 mio. kr. Kører man i stedet over Kronprins Frederiks Bro og de kun  fire kilometer ekstra til Jægerspris med godt 4.000 indbyggere, kan man slippe med knap 1,43 mio. kr.

»Det er dog ikke altid er muligt at finde sammenlignelige byer på begge sider af broerne – ofte kræver det lidt flere kilometer i bilen, på cykel eller med offentlig transport for at få besparelsen i hus,« understreger Mads Ellegaard.

(teksten fortsætter under grafikken)

Artiklen fortsætter under billedet
Bro

Ved Storebælt, hvor byerne på hver side af forbindelsen – Nyborg og Korsør - begge har ca. 16.000 indbyggere, er der omkring 350.000 kr. eller 26  pct. at spare på huset ved at vælge Sjællands-siden frem for Østfyn. Ved Lillebælt er et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter i snit 266.000 kr. eller 15 pct. billigere i Fredericia end i Middelfart.

aaa

En tilsvarende besparelse kan man opnå ved at købe hus i Gråsten frem for Sønderborg på den anden side af Alssundbroen. Begge byer har slotte, men Gråsten ligger - trods den lavere boligpris - kun halvt så langt fra motorvejstilkørslen i Kliplev, hvis det betyder noget for familiens hverdag.

I den nordlige ende af Jylland kan man spare 574.000 kr. svarende til cirka en fjerdedel af prisen ved at købe et hus i Nørresundby frem for på den anden side af Limfjorden i Aalborg C. Ved Aggersund lidt længere mod vest er der 168.000 kr. at spare ved købe hus i Løgstør i stedet forFjerritslev.

bolig

Mors er forbundet til det øvrige Danmark med to broer. Ved Vilsundbroen i nord er der ca. 140.000 kr. (14 pct.) at spare på huset ved at køre syv km sydpå fra broen til Nykøbing Mors frem for op til Thisted i Thy. I syd kører man over Sallingsundbroen mod Skive. Her er gennemsnitshuset 168.000 kr. svarende til 16 pct. dyrere end i Nykøbing Mors.

Mellem Sydsjælland, Lolland og Falster er der en del broforbindelser. Også her er der flere eksempler på "boligguld" for enden af broen. På hver sin side af Storstrømsbroen ligger f.eks. Vordingborg og Nørre Alslev, hvor et gennemsnitligt hus er 434.000 kr. billigere. De to byer er dog heller ikke sammenlignelige, da Vordingborg har næsten 18.000 indbyggere, mens Nørre Alslev blot huser små 3.000 sjæle.

bolig gentofte

Nykøbing Falster har til gengæld næsten lige så mange indbyggere som Vordingborg, men huspriserne er ca. 11 pct. (126.000 kr.) højere end i Vordingborg.
Er du ligefrem parat til at flytte til et andet land, kan en tur over Øresundsbroen spare dig for over en halv mio. kr. Trods det er trafikken af danskere, der vælger at bosætte sig i Malmø frem for i København, dog taget af over de seneste år.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen