Berlingske Business

Så meget koster det at købe hus på Danmarks dyreste gader

Copenhagen main street

Er bankbogen fed, og drømmer du om at kunne prale af en adresse, der klinger eksklusivt i andres ører? Så kan det være, at du skal vende dit boligsøgende blik mod en af de adresser, der for øjeblikket har de højeste kvadratmeterpriser på markedet.

I Nordjylland og i Midtjylland hedder de veje henholdsvis Østerbyvej og Humlevej og ligger på kystnære placeringer i henholdsvis Skagen og Risskov, der begge traditionelt er blandt områdernes dyreste postnumre.*

Her skal der i gennemsnit lægges knap 54.000 og 43.000 kr. pr. kvadratmeter, hvis man vil skrue sit navneskilt op på en hoveddør.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

I Syddanmark hedder områdets dyreste villavej Langelinie, den ligger i Odense M og her koster en kvadratmeter godt 41.000 kr. Mens der i Region Sjælland skal betales 52.000 kr. pr. kvadratmeter på den dyreste villa-vej, som er Frederiksborgvej i Roskilde.

Alle regionernes pt. dyrest udbudte veje ligger nær ved hav eller fjord - på nær hovedstadens.

For øjeblikket er det nemlig Abildgaardsgade på Østerbro, der huser den højeste udbuds-kvadratmeterpris. Og den ligger hverken ud til Øresund eller bølgerne i Københavns Havn.

Derimod er den placeret i de attraktive Kartoffelrækker - og vil man have lidt eksklusive vand-skvulp for sin boliginvestering, er der dog ikke langt til Søerne.

10BUS108579805-162946.jpg

Ved vandet er populært

Bebor du allerede en vej, hvor ordene 'sø', 'hav', 'strand' eller 'fjord' indgår, er du et godt skridt på vejen til Danmarks mest eksklusive adresser.

Ser man på de veje, hvor husene samlet set er udbudt for de højeste kvadratmeterpriser for øjeblikket, er det nemlig de stedbetegnelser, der går igen i alle regionernes top 10.

I både Region Hovedstaden, Sjælland, Syddanmark og Nordjylland er strand-adresserne således repræsenteret med 11 gader:

Skodsborg Strandvej, Strandvejen i Klampenborg, Vedbæk Strandvej, Rungsted Strandvej, Strandvejen i Køge, Stranden i Kolding, Gl. Strandvej i Middelfart, Strandalleen

i Nyborg, Strandvejen i Vejle Øst, Østre Strandvej i Skagen og Strandvejen i Hjørring.

Mens Midtjylland ifølge Boliga melder sig på den maritime liste med bl.a. Søholt Allé, Skåde Søpark og Sejs Søvej.

Nykredit

Billigt i småbyerne

Opdelingen på boligmarkedet - der igennem de senere år har været landets lod - viser sig også ganske tydeligt, når det kommer til udbudskvadratmeterpriserne på gaderne samlet set.

For mens samtlige af hver regions 10 dyreste veje ligger i distriktets største byer, ligger de billigste i de noget mindre eller fjernere kroge af landet.

I Midtjylland er det husene på Tangsøgade i Bøvlingbjerg udenfor Lemvig, der er udbudt til de billigste priser.

Her koster et hus for øjeblikket omkring 40.000 kr. mindre pr. kvadratmeter, end det gør på regionens dyreste gade i Risskov, Aarhus, skriver Boliga.

Også i Region Hovedstaden lider Bornholm under det evindelige lillebror-forhold.

Her snupper København- og Nordsjælland-postnumrene nemlig  alle 10 podie-pladser for de dyreste gader, mens bornholmerne har lagt sig lunt på alle 10 bundplaceringer.*

Billigst er det på Godthåbsvej i Østermarie, hvor en gennemsnitlig hus-kvadratmeter koster 3.857 kr. - præcis 75.811 kr. mindre, end man skal betale på den dyreste vej på Østerbro.

huse

Se de dyreste og billigste veje i din region her

Hovedstaden

Dyreste http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/367/her-er-de-dyreste-veje-i-din-region

Billigste http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/363/her-er-de-billigste-veje-i-din-region

Sjælland

Dyreste http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/368/her-er-de-dyreste-veje-i-din-region

Billigste http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/362/her-er-de-billigste-veje-i-din-region

Midtjylland

Dyreste  http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/370/her-er-de-dyreste-veje-i-din-region

Billigste  http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/365/her-er-de-billigste-veje-i-din-region

Nordjylland

Dyreste 
http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/371/her-er-de-dyreste-veje-i-din-region

Billigste  http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/366/her-er-de-billigste-veje-i-din-region

Syddanmark

Dyreste  http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/369/her-er-de-dyreste-veje-i-din-region

Billigste  http://www.boliga.dk/statistik/2017-01-24/364/her-er-de-billigste-veje-i-din-region

 

*Boliga har beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris på danske veje, hvor der for øjeblikket er min. tre villaer og/eller rækkehuse udbudt til salg.

10BUS115986933-163130.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen