Berlingske Business

Regeringen nedjusterer ejendomsvurderinger fra 2011

Ejendomsskatter_indgreb_Business
Boligejerne har udsigt til, at de fejlbehæftede ejendomsvurderinger ikke slår helt så hårdt igennem på boligskatterne med et indgreb fra regeringen og Enhedslisten. Foto:

Regeringen er klar med et lovforslag, der suspenderer de omstridte ejendomsvurderinger fra 2013 og samtidig nedjusterer de fejlbehæftede ejendomsvurderinger fra 2011. Forslaget støttes af Enhedslisten, erfarer Berlingske.

Med støtte fra Enhedslisten er regeringen nu klar med et lovforslag, der suspenderer de omstridte ejendomsvurderinger fra 2013. Samtidig nedjusterer regeringen de fejlbehæftede ejendomsvurderinger fra 2011. Det betyder, at boligejere, der er har betalt for meget i boligskat på grund af de to år gamle vurderinger, allerede fra næste år skal betale mindre i boligskat.

»Regeringen forlænger 2011-vurderingen i 2013 og 2014, fordi vi ikke mener, at det nuværende vurderingssystem kan give boligejerne en ny 2013-vurdering, de kan have tillid til. I 2015 vil det nye vurderingssystem være på plads, og her kan vi efterregulere boligskatten for de boligejere, der har fået en for høj vurdering fra 2011 og frem,« skriver Holger K. Nielsen i en mail til Berlingske.

»For at komme boligejerne i møde, mens vi venter på det nye vurderingssystem, har regeringen besluttet at sænke den forlængede 2011-vurdering. På den måde skaber vi en sikkerhedsmargen. Det er jeg meget tilfreds med,« skriver han.

Boliger på Frederiksberg

Helt konkret betyder det, at ejendomsvurderingen fra 2011 bliver sat ned med 2,5 procent for alle ejerboliger. Derudover slår den forventede stigning i ejendomsvurderingen på to procent ikke igennem, hvilket betyder, at den samlede nedsættelse for boligejerne kan nå op imod 5 procent.

I Enhedslisten er man positiv over for regeringens forslag.

»Med dette forslag har vi chancen for at rette op på det morads, vi er havnet i. Det støtter vi naturligvis,« siger finansordfører Frank Aaen.

Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti vendte i sidste uge regeringen ryggen og forlod forhandlingerne om en løsning for de tusindvis af boligejere, der i mange år har betalt for meget i boligskat.

De borgerlige partier krævede, at regeringen kompenserede alle boligejere ved at nedjustere grundskatteloftet med ti procent. Men det ville Skatteminister Holger K. Nielsen ikke gå med til, fordi den løsning ifølge skatteministeren var asocial, og betød at dem, der er rigest, får mest, og dem, der er fattigst, får mindst.

Efter Venstres exit forklarede finansordfører Peter Christensen, at man forlod forhandlingerne, fordi man ikke vil »være med til at lade en vurdering fortsætte, som regeringen siger er fejlbehæftet«.

De Konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen bakkede op:

»Der er sammenbrud i de her forhandlinger. Det er der, fordi at regeringen ikke vil være med til at kompensere de boligejere, der har udsigt til at betale for meget i boligskat de næste tre år,« sagde han umiddelbart efter, at De Konservative meddelte regeringen, at de ikke ville fortsætte med at forhandle en løsning.

15BUSgrundskyld.jpg

Rigsrevisionen afdækkede i august omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger. Det fik efterfølgende skatteminister Holger K. Nielsen til at nedsætte et ekspertudvalg, der frem mod juni næste år skal arbejde på et forslag til, hvordan et nyt vurderingssystem kan skrues sammen.

Først i marts 2016 vil boligejerne kunne få gavn af et nyt system. Indtil da hænger de på de fejlbehæftede - og nu nedjusterede - ejendomsvurderinger fra 2011.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen