Berlingske Business

Penge til boliger kommer retur

haandvaerker3_Torbenchristensen_artikel_1.jpg
Endnu er håndværkerne ikke overanstrengte på grund af puljen til renovering af boliger, men det kan skyldes sommerferien, mener Håndværksrådet. Foto:

Nogle danskere er blevet negativt overraskede over det beløb, de kan få i tilskud til boligforbedringer gennem renoveringspuljen. Derfor dropper de projektet og bruger ikke støtten.

Danskerne stod nærmest på nakken af hinanden for at få del i renoveringspuljens halvanden milliard kroner. Politikerne havde nemlig besluttet at lade først-til-mølle princippet afgøre, hvem der skulle have penge. Derfor gjaldt det om at komme før ens naboer i køen.

Flere læsere har kontaktet Berlingske Business på det seneste og fortalt, at de har søgt om penge, fået tilsagn om penge, men undlader at gøre brug af dem, fordi de er blevet overraskede over beløbets størrelse. De havde regnet med flere penge og har ikke råd til at spytte den »manglende« del oveni.

Hvis mange ansøgere undlader at sætte gang i de ellers planlagte renoveringsprojekter, kan det være, at Erhvervs- og Byggestyrelsen ender med en ubrugte penge, som ellers skulle have skabt arbejde for landets håndværkere.

Alt for hurtige beslutninger

Håndværksrådet har endnu ikke fået tilbagemeldinger fra  medlemmerne om, at danskere, som har fået tilsagn om penge, vælger ikke at få dem udbetalt.

»Men jeg kan sagtens forestille mig, at der vil være mange, som trækker følehornene til sig. Som reglerne blev skruet sammen, fik man ikke tid til at tænke sig særligt godt om. Det handlede bare om at få søgt så hurtigt som muligt,« siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, Tea Gade-Rasmussen.

Foreløbig har de mange skattekroner ikke givet håndværkerne ekstra vabler:

»Vi har meget vanskeligt ved at se en effekt af puljen endnu. Det kan hænge sammen med sommerferien, og jeg tror, vi skal hen til oktober for at få et reelt overblik over, hvor mange der gør brug af puljen,« siger Tea Gade-Rasmussen.

Erhvervs- og Byggestyrelsen oplyser, at ubrugte midler vil blive givet videre til de omkring 3.000 danskere, som står på venteliste. Det er ikke længere muligt at søge om penge. I slutningen af juni havde Erhvervs- og Byggestyrelsen gennemgået 114.000 ansøgninger og vurderede, at der ikke var penge til flere. Ifølge styrelsen vil renoveringspuljen sætte gang i boligprojekter for omkring seks milliarder kroner de kommende måneder.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen