Berlingske Business

Nykredit er sluppet af med gigantisk problembarn

Duegården
Duegården på Frederikberg Foto:

Den konkursramte andelsboligforening Duegården er solgt til svenske investorer - præcis som en af de andre store, kuldsejlede andelsforeninger, Hostrups Have, blev i sidste uge.

En hovedpine i milliardstørrelsen er gået over for Nykredit. Nu er der kun lidt lommesmerter tilbage. Nykredit Bank har solgt den konkurse andelsboligforening Duegården for 482 millioner kroner, fremgår det af en meddelelse fra køber, som er et selskab i den svenske Akelius Residential Property AB- koncernen.

Nykredit oplyser, at dens bank taber cirka 200 millioner kroner på salget af ejendommen, efter Nykredit på baggrund af salget kan tilbageføre nedskrivninger og værdiregulere positivt for samlet cirka 200 millioner kroner.

Nykredit hovedkontor

Duegården blev nærmest symbolet på det uføre, som alt for optimistiske budgetter samt de såkaldte swapaftaler knyttet til lånene medfører for en stribe andelsforeninger i Danmark. En swapaftale er en byttehandel med renter, så andelsforeningen kan optage et lån med variabel rente - men betale en fast og stadig relativt lav rente til banken. Men ved rentefald, som Danmark har oplevet over en usædvanlig lang periode, falder værdien af swapaftalen. Og da den skal medregnes i andelsboligernes værdi, blev mange af dem praktisk taget værdiløse.

Duegården fik efter et langvarigt slagsmål i flere retsinstanser endelig lov til at gå konkurs i en kendelse i Højesteret den 11. maj sidste år. Det betyder, at de forhenværende andelshavere overgik til at blive lejere.

Duegården, der er opført i årene 1963-64, indeholder 183 boliger, en butik og en klinik. Der er desuden 105 p-pladser/garager til ejendommen.

michael rrasmussen

Salget kommer ugen efter, at ejendommen i landets største - men ligeledes konkursramte - andelsforening, Hostrups Have blev solgt. Køber er Heimstaden Danmark A/S, der betalte 1.690 millioner kroner for ejendommene, der som Duegården også ligger på Frederiksberg.

»Nykredit er hovedkreditor i konkursboet og kan på baggrund af salgsaftalen tilbageføre nedskrivninger og værdiregulere positivt for samlet ca. 750 mio. kr. Det forbedrer Nykredit Banks resultat før skat i 2017 med samme beløb. Tilbageførslen og værdireguleringen vil blive indregnet i Nykredit-koncernens halvårsrapporter for 2017,« skriver Nykredit i meddelelsen om salget.

Nykredit Bank havde før salget nedskrevet og værdireguleret negativt for samlet ca. en milliard kroner på AB Hostrups Have, og dermed udgør det endelige tab for koncernen den resterende kvarte milliard kroner, der nu er endeligt tabt.

Hostrup

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen