Berlingske Business

Nu har Nykredit meldt sig på banen med 3,5 pct. lån

Boliglån
Nykredit lancerer nu et fastforrentet 30-årigt 3,5 pct. lån. Foto:

Som det sidste af de fire store realkreditselskaber har Nykredit tirsdag også åbnet for et nyt fastforrentet 30-årigt 3,5 pct. lån.

I sidste uge trykkede både Nordea Kredit, Realkredit Danmark og BRFkredit på knappen og annoncerede, at de var klar med et nyt 30-årigt 3,5 pct. lån. Nu følger Nykredit trop.

»Vi har per dags dato åbnet for 3,5 pct. lån, så vi har et tidssvarende produktudbud og følger markedsudviklingen. Vi har jo haft nogle markante rentestigninger i den senere tid,« siger Johan Juul-Jensen, forbrugerøkonom i Nykredit.

bolig

Da lånet først er åbnet tirsdag, og der endnu ikke er foretaget handler i de nye obligationer, er det for tidligt at sige noget om den præcise kurs. Men den bliver »super skarp og tæt på 100, hvor man får et minimalt kurstab«, fortæller han.

Nykredit anbefaler derfor, at man vælger 3,5 pct. lånet frem for 3 pct. lånet. I første omgang vil man dog kun kunne få tilbud i den afdragsfrie udgave, da kursen stadig er over 100 på 3,5 pct. obligationen med afdrag.

udsigt

Ydelsen på det nye lån uden afdrag forventes at blive omkring 2.666 kr. efter skat om måneden ved et lån på 1 mio. kr., hvilket er beregnet ud fra en forventet kurs på 99,60. Til sammenligning koster 3 pct. lånet 2.465 kr. og 2 pct. lånet 2.214 kr. om måneden. Men så får man også et markant større kurstab, da kurserne ligger i henholdsvis 95,35 og 92,55.

Artiklen fortsætter under billedet
Boliglån

»Generelt anbefaler vi det lån, der er tættest på kurs 100. Det er selvfølgelig en afvejning af ydelse og kurstab. Og det betyder ikke, at 3,5 pct. lånet er det rigtige for alle. For låntagere, som ønsker den bedste mulighed for aktiv gældspleje, hvor man kan skære af restgælden ved rentestigninger, vil vi f.eks. anbefale 3 pct. lånet i stedet, da den har en større rentefølsomhed,« siger Johan Juul-Jensen.

Til gengæld mener forbrugerøkonomen ikke, at de heldige boligejere, der nåede at få et 30-årigt 2 pct. lån, bør spekulere i en opkonvertering. Da kursen for et 2 pct. lån er nede i 89,9 og 91,3 for henholdsvis varianten med og uden afdrag, kan der ellers skæres en betydelig del af restgælden, hvis det nye 3,5 pct. lån optages tæt på kurs 100.

RB PLUS Nyt udkantsudspil får blandet modtagelse

»Vi anbefaler ikke aktivt, at man opkonverterer fra 2 pct. til det nye 3,5 pct. lån. Det er for spekulativt. En opkonvertering er en tostrenget strategi. For at hjemtage gevinsten kræver det, at renten falder efterfølgende. Derfor er det ikke noget, vi aktivt går ud og anbefaler,« siger han.

Nykredits forventning til renten er, at den om et års tid vil være på nogenlunde samme niveau som i dag.

»Men på kort sigt vil vi formodentlig vil vi formodentlig komme til at se flere store renteudsving. Det skyldes både hele det økonomiske opsving i Europa, som kører i lidt forskellige tempi, og hele situationen i Grækenland, der kommer til at dominere i hvert fald til udlgangen af juni,« forklarer Johan Juul-Jensen.

Villakvarter

Om årsagen til, hvorfor Nykredit først har trykket på knappen i dag, mens de tre andre store realkreditselskaber allerede i sidste uge meldte ud, at de ville åbne et 3,5 pct. lån, siger han:

»Vi valgte at se tiden lidt an, netop fordi vi havde de her store dag til dag udsving. Når man åbner en ny obligationsserie, skal man altid opveje risikoen for en illikvid serie. Derfor skal man vurdere, om det er et blivende renteniveau, og om man kan få nok volumen i serien eller ej.«

TIL BM BOL VORESKVVARTER.SØMDERMARKSVEJ.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen