Berlingske Business

Nu er ejerlejligheder steget 12 måneder i træk

 Ejerlejligheder med byhaver og baggårdshaver. Sankt Peders Stræde 26.
Foto:

Priserne på ejerlejligheder er steget hver eneste måned det seneste år. Det fremgår af ejendomsmæglerkæden homes prisindeks for juni måned.

Ejerne af lejligheder kan glæde sig over en ny rekord i sommervarmen. Ejendomsmæglerkæden homes ejerlejlighedsprisindeks viser således, at priserne på ejerlejligheder på landsplan steg med 1,5 pct. fra maj til juni– målt som et tremåneders glidende gennemsnit. Og det er tolvte måned i træk med prisstigninger på ejerlejligheder.

I juni lå priserne 14,7 pct. højere end i juni sidste år. Det er den største årlige stigning i homes ejerlejlighedsprisindeks siden september 2006, og det er primært lejlighederne i København og Aarhus, der driver den positive udvikling.

"Forklaringen er, at der er en bred køberskare på markedet, og særligt forældrekøbere. Det sender efterspørgslen op på et tidspunkt, hvor udbuddet er ekstremt lavt. Kombinationen af de relativt lavere priser, rekordlav rente og et dyrt lejemarked betyder, at ejerlejligheden fortsat fremstår attraktiv – på trods af de hastigt stigende priser," skriver home i en kommentar til indekset

I forhold til niveauet i august 2006, hvor priserne toppede, lå ejerlejlighedspriserne i juni 18,6 pct. lavere. En gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. koster nu 1.760.000 kr., hvilket er omkring 410.000 kr. mindre, end hvad den kostede på toppen i 2006, hvor prisen var 2.170.000 kr. 

Huspriserne har ramt muren

Ser man på prisudviklingen på huse er der ikke tale om den samme positive udvikling. Homes husprisindeks for juni viser, at handelspriserne på enfamiliehuse i gennemsnit faldt med 1,0 pct. på landsplan i forhold til maj – målt som et tremåneders glidende gennemsnit.

homes husprisindeks har vist fald de seneste tre måneder, og det ligger lige nu på det laveste niveau siden november sidste år.

I juni var priserne 1,8 pct. lavere sammenlignet med priserne i juni måned sidste år, og huspriserne ligger fortsat et stykke fra niveauet i december 2006, hvor de toppede. I juni lå homes husprisindeks 23,7 pct. under niveauet i december 2006. Det betyder, at prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm var 1.625.000 kr i juni. Det er omkring 500.000 kr. lavere sammenlignet med toppen i 2006.

"Hvis vi går bag om priserne, ligger der dog en klart positiv tendens. Der er handlet 15 pct. flere huse de seneste tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år, og det er stadig vores vurdering, at der er tale om en stabilisering af boligmarkedet og huspriserne. Status er, at priserne er faldet en smule, men der er solgt flere huse," bemærker home.

Ejendomsmæglerkæden venter, at  huspriserne vil være svagt stigende på landsplan i løbet af 2013, men også at der fortsat vil være klare regionale forskelle, hvor de større byområder vil udvikle sig mest positivt.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen