Berlingske Business

Nu ebber budkrigene ud i hovedstaden

til sag
Foto:

Et særdeles hektisk forår på det københavnske lejlighedsmarked er afløst af mere rolige tilstande.

Priserne har holdt sig i nogenlunde ro i tredje kvartal, og nu viser en ny statistik fra boligsiden Boliga.dk, at langt færre købere har set sig nødsaget til at byde over udbudsprisen for at få fingrene i drømmelejligheden.

I årets andet kvartal blev hele 21,3 procent af lejlighederne i Københavns Kommune og 17,8 procent af ejerlejlighederne i Frederiksberg Kommune solgt til mere, end hvad de var udbudt til, men i tredje kvartal er tallet faldet til 11,9 procent i København og 11,5 procent på Frederiksberg.

Også i Aarhus Kommune har køberne haft bedre kår. Her er andelen af lejligheder, som er solgt til mere end udbudsprisen, faldet fra 7,3 procent til 3,3 procent. Ifølge Morten Skak, lektor på Center for Boligforskning på SDU, hanger de færre overbud blandt andet sammen med sæsonforskelle.

aaa

Mange vil købe i foråret og forsommeren

- I andet kvartal er der traditionelt mange unge mennesker, som skal etablere sig på boligmarkedet, inden de starter på deres studier efter sommerferien. Det giver en øget efterspørgsel på lejlighedsmarkedet, som er med til at presse priserne op, siger Morten Skak, der dog bemærker, at overbud i 10-11 procent af lejlighedshandlerne stadig er højt.

- Selvom noget af trykket er gået af markedet, formentlig på grund af mere forsigtige långivere, er 11 procent stadig i den høje ende. Noget af luften går dog nok ud af markedet, når vi ser tallene for fjerde kvartal, hvorvi kan se effekten af femprocents-reglen (købere skal stille med fem procent af købssummen, red.), siger Morten Skak til Boliga.


Construction or repair of the rural house

Flest overbud på Nørrebro

Andet kvartal er det tidspunkt på året, hvor der bliver handlet flest ejerlejligheder, og det nød sælgerne godt af i postdistrikter som København NV og København V, hvor ca. hver tredje lejlighed blev solgt efter overbud.

I tredje kvartal er det ifølge Boliga Nørrebros sælgere, som i flest tilfælde har haft held med at sælge til mere end udbudsprisen - i alt 16,1 procent - mens boligsælgerne i København NV og i København S i 14 procent af handlerne har indkasseret mere, end de regnede med.

Kvadratmeterpriserne i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune er nu begge steder på niveau med priserne i de heftige år før finanskrisen.
I Københavns Kommune lå de i andet kvartal på 31.515 kr. pr. kvadratmeter, mens de på toppen - i andet kvartal 2006 - var på 31.849 kr.
I Frederiksberg Kommune er priserne klart højere end på toppen i andet kvartal 2006. Dengang kostede det 34.622 kr. at erhverve en kvadratmeter lejlighed. I andet kvartal 2015 kostede det 36.516 kr.

Se hvor mange lejligheder, der bliver solgt til mere end udbudsprisen i hovedstadens postdistrikter:

*Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der har været min. 20 salg af ejerlejligheder via ejendomsmægler eller Boliga Selvsalg. Pga. af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle lejlighedshandler med i opgørelsen fra 3. kvartal. En lejlighed er defineret som 'solgt over prisen', hvis salgsprisen er højere end boligens først kendte udbudspris. Dvs. at lejligheder, der er faldet i pris i udbudsperioden, men bliver solgt til mere end den sidste udbudspris, ikke falder ind under 'solgt over prisen'.

Artiklen er leveret af Boliga.dk.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen