Berlingske Business

Mæglere: Disse storbyområder vil hitte i 2018

Spar mange penge på huskøb i samme kommune
Foto:

Det er ikke kun på modemekkaernes runways og til elektronikmesser i Østasien, man kan spotte tidens nyeste tendenser og trends.

Også på vores eget boligmarkedet viser der sig nemlig fra tid til anden nye trends for, hvor vi søger hen, når der skal en ny adresse på sygesikringskortet.

Spørger man nogle af landets største mæglerkæder, tegner der sig ifølge Boliga allerede en stribe tendenser for, hvor boligkøberne trækker hen i år.

»Vores mæglere kan alle pege på områder, som for alvor har potentiale til at blive upcoming i år. De seneste år er der sket en spændende udvikling i store dele af landet, som ikke mindst er drevet af den lave rente, den stigende beskæftigelse og den sunde danske økonomi,« siger Signe Poulsen, der er kommunikationsansvarlig hos mæglerkæden danbolig.

06BUSMetrobyggeri-fotogra#3.jpg

Provinsen kalder med lavere priser

Er man på boligjagt i eller omkring hovedstaden, skal man i den grad have set bort fra prislinien for ikke have opdaget, at kvadratmeterne tæt på København har nået et himmelhøjt niveau. Og netop derfor vurderer mæglerkæden Nybolig, at boligkøberne i år vil trække mod andre større byer.

»Folk ønsker stadig de tilbud, en by har, så det er ikke ude på landet,  de slår sig ned. Det er de større provinsbyer, som oplever en øget efterspørgsel,« siger Thomas Hovgaard, der er relationschef hos Nybolig.

»På Sjælland tror vi, at byer som fx Næstved, Stevns, Vordingborg, Holbæk, Sorø, Frederiksværk og Slagelse vil tiltrække flere ressourcestærke boligejere, end de allerede gør nu. Det er byer af en vis størrelse, som rummer en bykerne og alle de tilbud, som man også kan få i København, på nær selvfølgelig arbejdspladserne og de særlige kulturtilbud. Men folk er i højere grad indstillet på at transportere sig, hvis de kan få dobbelt så meget eller mere plads for de samme penge.«

pix-Smartphonesalg

Boligkøbernes motorvej

Det er dog ikke kun priserne, som landets mæglere har lagt mærke til, påvirker købernes beliggenheds-beslutning. Flere mæglere fra Home peger på, at nye infrastrukturer rundt om i landet også har banet vejen for nye, interessante boligområder, skriver Boliga.

Og i den forbindelse bliver særligt den nye letbane på Aarhus-egnen fremhævet af flere mæglere.

»Der er potentiale for boligkøbere i de områder, som ligger tæt på letbanen, der sættes i drift i 2018, dvs. Lystrup, Hjortshøj og Skødstrup. Her forventer vi en opblomstring af boligmarkederne,« siger Torben Rask, der er salgschef hos Home Egaa - Risskov.

Samme effekt forventer man at få syd for Aarhus i Odder, når Letbanen begynder at trille frem og tilbage.

»Aarhus er selvfølgelig lokomotivet i Østjylland, og det er her, priserne stiger først. Men det smitter senere hen af på os, når købere er på udkig efter billigere huse, hvor vi kan tilbyde rigtig god værdi for pengene. Og når letbanen snart kommer op at køre, vil det formentlig trække endnu flere til,« siger Jesper Lund, der er daglig leder hos Home Odder.

Her kan du se landets billigste huse.

06BUSKim-Fournais-Saxo-14#2.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen