Berlingske Business

Indboforsikringen kan drille som samboende

Månedlige boligudgifter Danskernes boliger er nu 3142 milliarde
Selv om adressen er den samme, og taget dækker jer begge, kan der være grunde til, at I skal tegne hver jeres indboforsikring. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2014) Foto:

Selv om adressen er den samme, og taget dækker jer begge, kan der være grunde til, at I skal tegne hver jeres indboforsikring.

København. Normalt dækker en enkelt indboforsikring en enkelt husstand, men sådan er det ikke altid. Der skelnes nemlig mellem, om beboerne i husstanden bor der sammen eller hver for sig.

»T o personer, der deler en bolig, kan dækkes af den samme indboforsikring. Forsikringsselskabet skal bare gøres opmærksom på, hvem husstandens anden beboer er,« slår Louise Skjødsholm, der er specialkonsulent ved Penge- og Pensionspanelet, fast.

Det vil altså sige, at kærestepar dækkes af samme indboforsikring. Hvis et par flytter sammen i en bolig, som den ene boede i i forvejen, bør man dog kontakte sit forsikringsselskab for at fortælle, at forsikringen nu skal dække over to personer.

Eventuelt bør forsikringssummen også sættes op. For selv om det er samme antal kvadratmeter, vedkommende bor på, kan ejendelene i boligen godt stige i værdi, når der flytter en ekstra person ind.

Hvis I er to venner, der flytter sammen i en fælles bolig, vil en enkelt indboforsikring også kunne dække jer begge.

trygalka

»Grænsen går mellem, hvorvidt man etablerer en bolig sammen, eller om man lejer sig ind hos andre,« fortæller Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i brancheforeningen Forsikring & Pension.

Det vil altså sige, at hvis man lejer et værelse hos en bekendt, er man som udgangspunkt logerende og skal have hver sin indboforsikring. Hvis lejer og logerende har en relation i forvejen, kan forsikringsselskaberne godt acceptere, at I deles om en enkelt indboforsikring.

Ved bofællesskaber, hvor der ofte bor flere end to personer i en bolig, kan man risikere også at skulle have hver sin forsikring. Også selv om alle beboere har en relation til hinanden.

»Mange forsikringsselskaber vil kun acceptere en samlet indboforsikring for bofællesskaber af to-tre personers størrelse. Der kan selvfølgelig godt være forskel,« siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikring & Pension.

Alka Forsikring præsenteres som ny sponsor for Superligaen

»Alle selskaber siger, at to samboende er ligestillet med kærestepar, men hvis der kommer flere beboere i boligen, kan der være situationer, hvor forsikringen ikke vil dække dem alle,« fortsætter hun.

Fællesarealerne i en delt bolig dækkes af hver enkelt indboforsikring. Hver forsikring dækker, de ejendele forsikringstageren ejer. Anja Lintrup Sørensen understreger dog, at det altid er en god idé at tage kontakt til sit forsikringsselskab og spørge, hvordan de forholder sig til bofællesskaber.

- Nogle forsikringer, man kan tegne med studie- eller ungdomsrabat, har særlige vilkår og vil konsekvent kun dække en enkelt beboer i husstanden. - De fleste rejseforsikringer har samme regler som indboforsikringer. Her kan du også få din kæreste med på din forsikring, hvis I bor sammen. - Ulykkesforsikringer er altid personlige, men det er muligt at udvide til samlever eller børn. Det er bare noget, man selv skal gøre. Kilde: Anja Lintrup Sørensen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen