Berlingske Business

Her ligger Danmarks dyreste boliger

bolig gentofte
Boligerne i Gentofte koster i gennemsnit over fem mio. kr. Foto:

I en kommune i Nordsjælland koster den gennemsnitlige bolig over fem mio. kr., mens den gennemsnitlige bolig på Lolland koster 700.000 kr., viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det kommer næppe bag på nogen, at der er stor forskel på boligpriserne, om man kigger i Nordsjælland, eller om man kigger på Lolland, Ærø eller Langeland.

Men nu viser nye tal fra Danmarks Statistik, hvor stor forskellen reelt er.

Ifølge opgørelsen kostede en bolig i Gentofte i 2014 5,1 mio. kr. i gennemsnit, hvilket er det højeste gennemsnit i landet. Imens kostede en gennemsnitlig bolig på Lolland, Ærø og Langeland blot 700.000 kr.

20BUSbolig.jpg

Den gennemsnitlige villa i Danmark havde ved årsskiftet en værdi på 1,8 mio. kr., mens den gennemsnitlige ejerlejlighed havde en værdi på 1,72 mio. kr.

Gør man den samlede boligformue op ved udgangen af 2014, har husholdningerne en samlet formue i fast ejendom på 3.726 mia. kr. Til sammenligning er dette næsten dobbelt så højt som årets bnp.

Af den samlede boligformue på 3.726 mia. kr. sidder boligejerne i Region Hovedstaden på 1.268 mia. kr., altså omkring en tredjedel af landets samlede boligformue.

Artiklen fortsætter under billedet
boligformue_kort

Artiklen fortsætter under billedet
boligformue_kort

lars rohde

I Gentofte Kommune er der fast ejendom for 114 mia. kr. I Frederiksberg Kommune er der fast ejendom for 87,5 mia. kr. Størst værdi finder man i Københavns Kommune med 336 mia. kr., mens der er fast ejendom på Lolland for 30 mia. kr., ifølge Danmarks Statistik.

Boligmarkedet i Danmark er generelt stærkt præget af befolkningens koncentration i byerne, hvor boligpriserne ligger betydeligt højere end i resten af landet.

Torsdag

I 2014 var der således 22 kommuner, som havde en gennemsnitlig markedsværdi for boliger på mere end 2,4 mio. kr. Boligformuen i disse kommuner udgjorde 42 pct. af den samlede danske boligformue og omfattede 25 pct. af boligerne.

Uden for byområderne var der 21 kommuner, hvor den gennemsnitlige markedsværdi for en bolig var under 1,0 mio. kr. Boligformuen i disse kommuner udgjorde 8 pct. af den samlede danske boligformue og omfattede 16 pct. af boligerne.

Større forskel på højeste pris og laveste pris

Opgørelsen fra Danmarks Statistik viser også udviklingen i boligformuen gennem de seneste ti år. Her viser tallene, at boligejere i kommuner med lave prisniveauer blev relativt fattigere i boligformue, mens de i kommuner med høje prisniveauer blev relativt rigere på boligformue.

Således steg boligerne i de 22 dyreste kommuner i gennemsnit med 38 pct. fra 2004 til 2014, mens boligerne i de 21 billigste kommuner kun steg gennemsnitligt med 19 pct. i samme periode.

Tallene viser alene markedsværdien på boligen og tager ikke højde for gæld.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen