Berlingske Business

Her er byerne, hvor boligkøberne slipper billigst

561909265.jpg
Boliga.dk har fundet ud af, hvor du får mest bolig for pengene.

De fleste af landets storbyboere, der drømmer om mere plads, har nok leget med tanken om at konvertere by-bopælen med en idyllisk villa med masser af plads. Og ikke mindst en placering i et af de områder, hvor husene ikke udbydes til salg for astronomiske beløb.

Og er man frisk på at lade tanken gå fra fantasi til kendsgerning, er der nogle danske byer, der i den grad skiller sig ud som købernes paradis.

hellerup

I Tønder, Lemvig, Ærø og i særdeleshed også i Lolland kommune har  huskøberne nemlig kunnet glæde sig over, at én huskvadratmeter i 2017 har kostet nogenlunde én måneds SU. Ligesom byerne også har det til fælles, at priserne har været i landets absolut laveste ende, mens salgstiden og det gennemsnitlige prisnedslag har været i den absolut højeste. Det skriver Boliga.

»Kommunerne med de laveste kvadratmeterpriser er næsten uden undtagelse placeret i yderområder, og det er generelt med til at holde priserne nede. Samtidig flytter især den arbejdende del af befolkningen mod byerne,« siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit.

»Tendensen er taget til i årene efter den økonomiske krise i takt med at jobskabelsen i høj grad sker i byerhverv, mens arbejdspladserne i industrien og landbruget, der traditionelt har ligget et stykke væk fra de større byer, blev reduceret markant i kriseårene og ikke er vendt tilbage. Det betyder, at forskellene mellem Danmarks dyreste og billiste boligområder nærmest er eksploderet de senere år,« siger Mira Lie Nielsen.

Bolig

Godt og skidt på Lolland

Lolland markerer sig ved - som den eneste danske kommune sidste år - at være at finde blandt de fem nederste, både når det kommer til udbudskvadratmeterpriser, salgskvadratmeterpriser, salgstid, størrelsen på prisnedslaget og antallet af tinglyste tvangsauktioner.

Dermed er markedet væsentligt sjovere at beskue som køber end som sælger. Alligevel kan de lollandske husejere dog glæde sig over, at boligmarkedet gennemsnitligt klarede sig bedre sidste år end i 2016.

De gennemsnitlige kvadratmeterpriser, husene blev solgt for, var 620 kroner højere i 2017 end året før. Det svarer til, at et hus på 120 kvadratmeter sidste år blev solgt for 535.700 kroner, hvilket ifølge Boliga er knap 75.000 kroner mere end året før.

Også salgstiden er nedbragt med godt en måned, ligesom det procentvise afslag - fra den pris huset i første omgang ramte markedet med, til den pris køberne endte med at give - er faldet fra 25,7 procent i 2016 til 19,3 sidste år.

BOLIG

Bunden af bunden

Ser man alene på de kommuner, der tager den allernederste placering på boligmarkedet, er det i Tønder, husene udbydes absolut billigst. Det er på Ærø, husene er længst tid om at blive solgt. På Lolland sælges husene billigst, og langelænderne giver den største rabat.

Og landets højeste antal huse solgt på tvangsauktion blev tinglyst i Guldborgsund kommune.

Her kan du se, hvordan boligmarkedet i din by klarer sig

Salgspris

Salgstid

Prisnedslag

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen