Berlingske Business

Flyttemændenes guldområder: Her er landets mest handle-gale region

TIL BT FLYT 1
Foto:

Hvor mange af dine naboer har du haft i mere end fem år?

Alt efter hvor i landet man residerer, er der stor forskel på, hvor stor en andel af husene der er blevet solgt i løbet af de seneste fem år.

Og der er særligt en region, hvor bankfolk, boligadvokater og flyttemænd nok har kunnet finde noget at rive i.

En ny opgørelse fra boligsiden Boliga viser nemlig, at når det handler om villaer og rækkehuse, er det i Region Hovedstaden, at den største andel af dem er blevet solgt siden 1. august 2013.

Så mens det på landsplan er 13,6 procent af husene, der har fået ny ejer på skødet i løbet af det seneste halve årti, så er det tilsvarende tal i regionen mod øst på 17,3 procent.

Vækstlokomotiv

Det er da også i hovedstadsområdet, at der har været mest fart på boligmarkedet de seneste år.

»Hovedstaden er præget af at være den del af boligmarkedet, hvor aktiviteten generelt har været størst. Det har været et vækstlokomotiv, hvor der også har været en forholdsvis kraftig befolkningstilvækst,« siger Mikkel Høegh, boligøkonom hos BRF Kredit.

»Hovedstaden virker dog også som en uddannelsesmagnet, hvorfor der altid er en vis tilstrømning af særligt unge mennesker, der igen forlader byen, om end tendensen de senere år har været, at en større andel bliver boende.«

Mindst handle-gale har de været i Region Nordjylland, hvor der i 11,8 procent af husene huserer en ny ejer.

Zoomer man ind på kommune-niveau, er det dog en midtjysk én, der har den laveste andel handlede villaer og rækkehuse. I Lemvig Kommune er det 8,1 procent, der er blevet solgt.

Omvendt er det i hovedstadskommunen Albertslund mere end hvert femte hus, der har fået en ny ejer.

Her kan du se, hvor mange huse der er blevet solgt i din kommune.

* Boliga har opgjort, hvor stor en procentandel villaer & rækkehuse, som er blevet handlet de seneste fem år sammenlignet med det samlede antal ejerboliger. Der er kun lavet beregninger, hvis der er minimum 50 BRR-registrererede villaer og rækkehuse i en kommune.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen