Berlingske Business

Flere købere: Sommerhuse hitter på tvangsauktion

sommerhus
Arkivfoto. Villaer, landejendomme, lejligheder, fritidshuse, erhvervsejendomme, hele opgange. Alle former for ejendomme kan blive begæret på tvang, men når auktionerne afholdes, oplever flere danske retskredse, at der kommer flest  interesserede købere, når hammeren falder over et sommerhus. Foto:

Villaer, landejendomme, lejligheder, fritidshuse, erhvervsejendomme, hele opgange. Alle former for ejendomme kan blive begæret på tvang, men når auktionerne afholdes, oplever flere danske retskredse, at der kommer flest interesserede købere, når hammeren falder over et sommerhus.

Det er ofte en stor beslutning af investere i fast ejendom.

Ligger den nu også helt rigtigt?
Er der nok værelser, selv hvis familien vokser?
Kommer der lys nok? Og hvad med lydniveauet?

At købe på tvangsauktion er ofte forbundet med endnu flere uvisheder, og måske er det en af grundene til, at der i flere af landets retskredse møder flest interesserede købere op, når det er et sommerhus, der skal bortauktioneres.

Andelsbolig

Det viser en rundspørge, som Boliga har foretaget blandt tre af landets retskredse.

- Vi har generelt ikke særlig mange private købere, men man skal huske på, at husene ofte ikke er de mest fantastiske. Hvis de var udbudt til salg almindeligt, ville der sandsynligvis også være mange professionelle købere.

Men når det er sommerhuse, der er begæret på tvang, kommer der ofte en hel del flere interesserede end til andre auktioner, siger Henrik Barfoed,

Han er fogedretsdommer i Koldings Retskreds og dermed en af dem, der står for afholdelsen af tvangsauktioner i den midtjyske kreds.

- Vi har eksempelvis haft nogle sommerhuse i Lalandia ved Billund til salg, hvor der er kommet rigtig mange interesserede private købere.

Man skal da også være vaks ved havelågen, hvis man ønsker at købe et sommerhus på tvangsauktion. Sidste år blev der nemlig bare tinglyst 120 handler af fritidshuse på tvangsauktion.

Billede

Fritidshusene trækker også i Nordjylland og Nordvestsjælland

Alle kan møde op til og byde på en tvangsauktion i Danmark, der afholdes i retskredsenes fogedret.

Men det er kun dem, der afgiver bud, der bliver registreret som værende til stede ved auktionerne, som foregår i retskredsens fogedret.

Der findes derfor ikke officielle tal for, hvor mange der møder op til de forskellige tvangsauktioner. Men også fra Hjørrings og Holbæks retskredse melder fogedretterne om en høj interesse for fritidshusene.

I Retten i Holbæk er det i særdeleshed til tvangsauktioner af områdets velbeliggende sommerhuse og ved ejendomme, hvor buddet på førsteauktionen har været meget lavt, at tilstrømningen er stor.

Vængesgårdsvej 12A, Tostrup

Det oplyser rettens administrationskontor til Boliga.

I Danmarks nordligste retskreds, Hjørring, dukker der også det højeste antal interesserede købere op, når det er et sommerhus, der kan bydes på.

Og årsagen til det kan ifølge Retten i Hjørrings administrationskontor findes i, at køberkredsen er bredere, fordi fritidshusene også er interessante for folk, som ikke er bosat i Hjørring-området.

Det skal du huske på en tvangsauktion

Inden du handler på en tvangsauktion, er det ifølge Tvangsauktioner.dk's leder, Trine Peters, en rigtig god ide at sætte sig grundigt ind i, hvad du overvejer at købe.

- Start med at gennemgå salgsopstillingen grundigt, gerne med hjælp fra en advokat. Allier dig også med kyndig hjælp, når du besigtiger ejendommen, så du ikke risikerer at købe katten i sækken. For på tvangsauktioner køber man som beset, og buddene er bindende, siger Trine Peters.

Umiddelbart efter auktionen bliver det afgjort, om højeste bud vinder, eller om det forventes, der kan komme flere bud, så der med fordel kan afholdes en 2. auktion.

- Man kan aldrig være sikker på, at der afholdes en 2. auktion - og at man dermed får endnu en mulighed for at byde. Man skal altså ikke sidde og vente, for i en del af tilfældene bliver tvangsauktionen afsluttet efter første auktion, og så er det løb kørt, siger Trine Peters.

Her kan du se sommerhuse, der netop nu er begæret på tvang

Peberholm

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen