Berlingske Business

Borgerlige kræver rabat til boligejere

Finanslovsforhandlinger i Finansministeriet tirsdag den 6. novem
»Regeringen vil have flertal for et lovforslag, der suspenderer ejendomsvurderingerne for 2013. Derefter vil de køre videre med den gamle vurdering, som de selv siger, er forkert.« lyder det fra Venstres finansordfører Peter Christensen. Foto:

Venstre og de Konservative forlanger, at de fejlbehæftede ejendomsvurderinger for 2011 nedjusteres med ti procent.

Hvis Venstre og de Konservative skal stemme for regeringens lovforslag, der suspenderer ejendomsvurderingerne i 2013 og lader de fejlbehæftede 2011-vurderinger fortsætte til 2015, kræver det, at regeringen nedjusterer de to år gamle vurderinger. Venstre og de Konservative vil have regeringen til at reducere vurderingerne i 2011 med ti procent, så boligejere allerede næste år skal betale mindre i boligskat.

»Regeringen vil have flertal for et lovforslag, der suspenderer ejendomsvurderingerne for 2013. Derefter vil de køre videre med den gamle vurdering, som de selv siger, er forkert. Vi kan ikke støtte en ny lov, der betyder, at boligejere fortsætter med at betale for meget i ejendomsskat. Vi stemmer ikke for en aftale, hvis ikke regeringen går med til at nedjustere vurderingerne for 2011,« siger finansordfører for Venstre Peter Christensen.

boligejere

De Konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen er enig:

»Vi skal sikre, at boligejerne bliver ordentligt behandlet nu, hvor de er blevet flået i ejendomsskat. Det betyder, at vurderingen skal sættes ned med ti procent. Det er et ultimativt krav fra os,« siger Brian Mikkelsen.

Forhandlingerne mellem regeringen og de borgerlige partier har stået på siden skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i oktober præsenterede en plan for de tusindvis af boligejere, der har og sandsynligvis vil komme til at betale for meget i boligskat de kommende år på grund af Skats upræcise ejendomsvurderinger.

»En gratis omgang«

Et notat fra Skatteministeriet, som Berlingske er i besiddelse af, viser, at det vil koste 1,4 mia. kr. over de næste to år, hvis ejendomsvurderingerne for 2011 nedjusteres med fem procent. Venstre og de Konservative foreslår derfor, at man afsætter i alt tre mia. kr.

Hos Socialdemokraterne undrer man sig over, at Venstre og de Konservative vil give boligejere rabatter uden at pege på, hvor de vil finde pengene.

Copenhagen Climate Finance Meeting

»Det er en gratis omgang. Går den, så går den. Vi taler om, at det vil koste den danske stat tre mia. kr. over de næste tre år,« siger ordfører for Socialdemokraterne John Dyrby Poulsen.Men der ligger et råderum på en mia. kr. i jeres finanslovsforslag for 2014. Hvad er problemet?

»De penge skal bruges til socialt udsatte og til at bekæmpe social dumping og forbedre den offentlige service,« siger John Dyrby Poulsen.

Ifølge Berlingskes oplysninger er uenigheden om nedjusteringen af 2011-vurderingerne en af de sidste knaster, der skal ryddes af vejen, før man har en aftale. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Holger K. Nielsen.

Skattem_vurd_Business

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen