Berlingske Business

Antallet af bolighandler stiger støt

billede boliger
Der er fortsat godt gang i boligsalget. Antallet af bolighandler ligger langt over gennemsnittet de seneste par år. Foto:

I marts og april toppede antallet af bolighandler, men der bliver fortsat handlet langt flere boliger i 2015 end gennemsnitligt for de foregående år.

Danskernes lyst til at handle bolig stiger, og antallet af bolighandler i 2015 ser ud til at overgå de seneste år ganske klart.

Således viser nye tal fra Boligsiden.dk, at salget af ejerlejligheder i august lå 52 pct. over gennemsnittet i august for årene 2010-2014, mens salget af rækkehuse lå 44 pct. over niveauet i august i årene 2010-2014.

Antallet af bolighandler så dog ud til at toppe i foråret - hvis man ser på tallene relativt i forhold til de samme perioder årene inden - hvor særligt marts og april i år var yderst populære at handle bolig i. I marts lå salget af ejerlejligheder over 100 pct. over gennemsnittet i samme måned for årene 2010-2014, mens der ligeledes blev solgt over dobbelt så mange rækkehuse i både marts og april som i gennemsnittet for de tidligere år i samme periode.

Tomt hus

Ifølge Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, spiller den lave rente en stor rolle i udviklingen af antal bolighandler.

»Da antallet af bolighandler var på sit højeste, var renten på sit laveste. Der er ingen tvivl om, at køberne var meget hurtige til at slå til, da renten dykkede yderligere. Normalt vil der være en lidt forsinket reaktion fra rentefald til øget boligsalg, men mange boligkøbere har nok forventet, at tidshorisonten blev kort, hvis renten faldt, og de har gjort forarbejdet, så de kunne slå til på det helt rigtige tidspunkt,« siger Birgit Daetz i en meddelelse.

Det er samme tendens, man ser for alle boligtyper på markedet. I april lå antallet af villahandler 56 pct. over gennemsnittet for april i årene 2010-2014, mens sommerhussalget toppede i marts med et niveau, der lå 75 pct. over gennemsnittet for marts i årene 2010-2014.

isolering

I august lå villasalget 32 pct. over gennemsnitligt niveau, mens sommerhussalget lå 33 pct. over gennemsnittet.

Udbuddet af boliger til salg omkring København falder

Ifølge tallene fra Boligsiden.dk lå antallet af solgte villaer og rækkehuse i sommermånederne i år på samme niveau eller højere end i samme periode sidste år i 85 af landets 98 kommuner.

Boligkøb

De 14 kommuner, hvor salget er faldet, gælder enkelte yderkommuner, men også kommuner tæt på København, hvor en stor del af forklaringen ligger i et fald af udbuddet af boliger.

»I hovedstadsområdet skal forklaringen nok findes i det kraftigt faldende udbud af villaer og rækkehuse. I Vallensbæk, hvor antallet af handler er faldet med 26 procent det seneste år, er udbuddet faldet med over 28 procent fra august sidste år til august i år. Her er det ikke manglende interesse, der har fået salget til at dykke, men simpelthen at der ikke er huse nok til salg, og det samme gør sig gældende i flere af de andre kommuner omkring København,« siger Birgit Daetz.

q

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen