Berlingske Business

Aktier: Udlandet sælger kraftigt ud af Pandora efter regnskab

365553890.jpg

Udenlandske investorer har tirsdag formiddag solgt massivt ud af aktien i Pandora efter smykkevirksomhedens regnskab for andet kvartal, som ikke helt kom i mål i forhold til analytikernes forventninger.

Udviklingen er noget mere afdæmpet blandt de øvrige aktier i C20 Cap, hvor cirka halvdelen af de 20 aktier ligger højere, men hvor indekset dog falder 0,6 pct. til 1165,25 som følge af faldet i Pandora på 8,6 pct. til 688 kr.

Pandoras regnskab for andet kvartal bød på et nettoresultat på 1095 mio. kr. mod ventet 1256 mio. kr. af analytikere adspurgt af Ritzau Estimates.

Danske analytikere havde ventet en noget mere afdæmpet reaktion fra investorerne oven på regnskabet, men særligt udenlandske investorer har valgt at sælge massivt ud, og ved middagstid har Pandora-aktier for 1,4 mia. kr. skiftet hænder, mens Novo Nordisk er den næstmest handlede aktie med 200 mio. kr. i aktieomsætning.

»Det er fair nok, at aktien falder på regnskabet. USA er stadig udfordret, og marginerne var svagere, end markedet havde ventet, så det er ikke en overraskelse, at den falder. Men man kan altid diskutere, om den skal falde de her 8 pct., den ligger nede nu - det synes vi er en anelse i overkanten,« siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

»Jeg tror ikke, at den kommer til at falde meget mere. Under det her niveau på 700 kr. synes vi faktisk, at det er et udmærket punkt at købe Pandora på. Vi kan ikke se, om det er hedgefonde, der i forvejen ligger kort i aktien, eller om det er andre typer af investorer, der har solgt ud, men jeg kan bare konstatere, at det er udenlandske investorer, der sælger,« tilføjer han.

Onsdag kommer der regnskaber fra medicinalselskaberne Novo Nordisk og Lundbeck, og det er dermed sidste chance for investorerne til at positionere sig i aktierne. Forud for regnskaberne sælger investorerne lidt ud, og Novo Nordisk falder 0,8 pct. til 260,90, mens Lundbeck ligger 1,2 pct. lavere i 382,20 kr.

Blandt de stigende aktier ligger Dong Energy med et plus på 0,6 pct. til 306,90 kr., efter at selskabet mandag efter børslukketid kunne fortælle, at det har solgt halvdelen af havvindmølleparken Borkum Riffgrund 2 til Global Infrastructure for 8,7 mia. kr.

Som følge heraf løftede vindmølleproducenten sine forventninger til driftsoverskuddet (EBITDA) for hele 2017 til 17-19 mia. kr. fra 15-17 mia. kr.

»Vi havde en formodning om, at Dong-aktien kunne stige et sted mellem 1 og 2 pct. på det, og den er steget lige knapt 1 pct. Salgsprisen er lidt højere, end det vi estimerede, så det er en helt fair reaktion, at aktien stiger på nyheden,« siger Mads Zink.

A.P. Møller-Mærsk stiger mest i C20 Cap, hvor selskabets B-aktie ligger 1,4 pct. højere i 13.480 kr. Derudover fortsætter DSV rekordstimen ved at stige 0,7 pct. til 447,90 kr. HSBC har hævet sit kursmål for aktien til 483 kr. fra 457 kr., mens UBS har løftet sit til 340 kr. fra 313 kr. Førstnævnte har ifølge Bloomberg en købsanbefaling, mens sidstnævnte fortsat anbefaler "sælg".

SAS, der ligger uændret i 15,30 kr., er også nyhedsaktuel med trafiktal for juli, hvor selskabet oplevede en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 6,7 pct. i forhold til samme måned af 2016. Kapacitetsudnyttelsen faldt dog 1,7 procentpoint til 86,5 pct., hvilket SAS forklarer med, at det ikke har været aggressivt på priserne. Den valutajusterede yield, der dækker over udviklingen i billetpriserne, steg da også 1 pct.

Københavns Lufthavn (KBHL) fremlægger senere tirsdag regnskab for andet kvartal. Inden den begivenhed ligger aktien 3,2 pct. højere i 5495 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen